Ростислав Пашков, студент гр. ПО-81мп приладобудівного факультету (керівник – ст. викл. каф. ОППЦБ А.В.Пятова) посів перше місце в II етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни "Безпека життєдіяльності", яка пройшла 12–15 травня 2019 р. на базі кафедри промислової безпеки та охорони праці (зав. кафедри – к.х.н., доц. О.Л.Мірус) Львівського ДУ безпеки життєдіяльності.
В олімпіаді, зокрема, оцінювався практичний досвід та навички надання домедичної допомоги серед 122 учасників – студентів і курсантів із 52 ЗВО України. Залежно від специфіки вишу учасників поділили на групи, в кожній з яких і визначали переможців.

Змагання проходили у два тури. У першому учасники виконували 70 тестових завдань, розв'язували дві задачі та логічний кросворд. У другому виконували практичні завдання з надання домедичної допомоги, демонструючи рівень засвоєння теоретичних знань.

Завдання практичної частини складалися з двох ситуаційних завдань: реанімаційні заходи та надання домедичної допомоги при порушенні основних життєвих функцій організму чи травмах. При оцінюванні завдань висококваліфіковане компетентне журі зважало на правильність і швидкість надання допомоги, а також креативність. Учасники показали високий рівень знань, набувши безцінного досвіду; усі з цікавістю розв'язували запропоновані завдання.

На церемонії закриття ректор університету професор Мирослав Коваль подякував усім учасникам й організаторам олімпіади і зазначив, що питання безпеки життєдіяльності є дуже важливими в нашому повсякденні. Він побажав присутнім здоров'я, миру, любові та безпеки.

Окрім дипломів, учасники отримали грамоти та подарунки від спонсорів, та головне – безцінний практичний досвід, а також позитивні враження від перебування у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності.

Інф. кафедри ОППБЦ

Дата події