Війна

Учителька Політехнічного ліцею отримала Global Teacher Prize Ukraine 2022

Людмила Булигіна — інженер НН ФТІ КПІ, учителька інформатики Політехнічного ліцею та керівниця секції «Кібербезпека» Київської МАН — отримала найпрестижнішу вчительську премію України Global Teacher Prize Ukraine 2022 у номінації «Вчителі-волонтери».

Збір коштів для студента ІХФ

Інженерно-хімічний факультет разом з Профкомом КПІ продовжують допомагати студентам на фронті та організували збір коштів для студента ІХФ Кирила, який служить в Силах оборони України.

Скоро зима — і взвод Кирила потребує теплої амуніції, зокрема специфічної.

Митці ЦКМ допомагають армії

У Центрі культури та мистецтв провели благодійний концерт.

Творчі колективи КПІ зібралися на одній сцені заради спільної справи. Усі зібрані на концерті кошти підуть на потреби ЗСУ.

«КПІ для перемоги». Спецпроєкт

КПІмедіа започатковує новий спеціальний проєкт — інтерв’ю з київськими політехніками, які від початку війни опинилися на фронті. Це студенти, викладачі, науковці й співробітники КПІ. Багато з них уперше взяли зброю до рук. Про службу на передовій знали лише з новин чи кіно.

Повоєнна інноваційна трансформація України

28 вересня 2022 року ректор КПІ Михайло Згуровський провів перемовини з президентом Світової організації з ранжування університетів (IREG) Вальдемаром Савінськи та президенткою Польської освітньої фундації Perspektywy Біанкою Савінськи.

Про біль і оптимізм на "Вій,ні"

Біля стендів фотовиставки "Вій,на" впіймав себе на думці, що її організаторам і авторам декількох десятків світлин вдалося головне: надати візуальні свідчення рашистської навали.

Загинув випускник КПІ Андрій Іванов

Захищаючи Україну від російських загарбників, у боях під містом Бахмут загинув випускник зварювального факультету 2018 року Андрій Іванов.

Вічна і світла пам’ять політехніку, який віддав життя за Батьківщину.

Профком КПІ розширює діяльність гуманітарного штабу

Окрім збирання речей, тепер ще й виготовлятимуть окопні свічки. Це такі собі мініобігрівачі, що можуть як надавати тепло впродовж майже чотирьох годин, так і розігрівати їжу. Для їх виготовлення потрібні консервні бляшанки (від кукурудзи, горошку, паштету тощо) та віск, парафін, залишки свічок.