15 вересня в ІСЗЗІ було проведено спортивне свято. Його було приурочено до Дня фізичної культури і спорту, встановленого Указом Президента України від 29 червня 1994 року.

Спорт і фізична підготовка є невід'ємною складовою навчання і виховання курсантів інституту, що забезпечує фізичну готовність військовослужбовців до стійкого перенесення фізичних навантажень, нервово-психічних напружень і несприятливих факторів бойової діяльності, а також боєздатність і бойову готовність майбутніх захисників України.

Спортивний захід відбувся на малому спортивному ядрі КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Розпочалося спортивне свято з естафети 4х100 м. У ній найшвидшими стали курсанти третього курсу, ІІ місце посіли курсанти п'ятого курсу і ІІІ здобули студенти першого курсу ІСЗЗІ.

Далі учасники змагань випробували власні сили в естафеті стрибків у мішку, яка засвідчила, що найспритнішими є курсанти третього курсу. На ІІ місці – четвертий курс, і ІІІ місце дісталося п'ятому курсу.

У змаганнях з підтягування на перекладині перемогу здобули курсанти шостого курсу, на ІІ місці – курсанти третього курсу, ІІІ місце у студентів Інституту.

Завершило спортивне свято перетягування канату. В ньому впевнену перемогу здобули курсанти п'ятого курсу. ІІ місце вибороли курсанти шостого курсу, а ІІІ місце посіли курсанти другого курсу.

За підсумками усіх змагань командні місця розподілились таким чином: І місце отримала команда третього курсу, ІІ місце – команда п'ятого курсу, ІІІ місце – команда шостого курсу.

Привітав переможців та призерів змагань зі спортивними здобутками і нагородив їх спортивними грамотами і кубками перший заступник начальника інституту полковник Олександр Васильєв.

Також, медалі за І, ІІ, ІІІ місця з підтягування в індивідуальній першості отримали курсанти шостого курсу, які показали найкращі в інституті результати.

Наостанок варто зауважити, що вибороти перемогу було нелегко, адже курсанти та студенти не лише ретельно готувалися до змагань, але й під час їх проведення продемонстрували гарну фізичну підготовку і сильну командну гру. Не менш важливою була і підтримка вболівальників, які емоційно додавали азарту всім учасникам і мотивували команди до перемоги.

Інф. ІСЗЗІ

Дата події