21-23 червня в Києві на території Національного ботанічного саду ім. М. М. Гришка НАН України відбувся ювілейний 20-ий міжнародний етнофестиваль "Країна мрій". Традиційно час проведення літньої "Країни мрій" збігається з народним святом Івана Купала. Фестиваль має вигляд народного гуляння-ярмарку і, окрім музичних виступів на основній сцені, охоплює також ярмарок виробів народного мистецтва, книжковий ярмарок, майстер-класи народних ремесел, де можна в живому часі спостерігати, як виробляються ті чи інші витвори людської фантазії, виставку народного малярства, дитячу галявину, етнічні кухні тощо. Засновник та ідейний натхненник фестивалю – відомий музикант і, до речі, випускник КПІ 1987 року, Олег Скрипка.
🖹
На запрошення організаторів у цьогорічному фестивалі взяв участь Українсько-Японський центр КПІ ім. Ігоря Сікорського. Слід відзначити, що нинішня участь Центру вже сьома в двадцятирічній історії фестивалю. Всі три дні на локаціях "Японський сад" і "Японська квітка" можна було поринути у японську культуру. Представники Центру проводили майстер-класи мистецтва ікебани та ошібани. Відбувалися демонстрації мистецтв ігри на флейті шякухачі, орігамі, кендема, японської кераміки раку. А ще – майстер-класи бойових мистецтв, японських літніх танців Бон-одорі, барабанів тайко. І це – неповний перелік. Можна було зіграти або спостерігати за японськими іграми го та шьогі. На локаціях відвідувачі купували і пробували витончені японські ласощі Кохакуто, адже кожен смак – це мистецтво в мініатюрі. І, звичайно, відбувалося чайне дійство. Всі три дні локації Центру користувалися неабиякою популярністю у відвідувачів фестивалю.

kpi images - Країна мрій
Країна мрій

Українсько-Японський центр КПІ ім. Ігоря Сікорського через соціальні мережі висловив вдячність Надзвичайному і Повноважному Послу Японії в Україні Мацуді Кунінорі за візит і підтримку фестивалю та, зокрема, локацій Українсько-Японського центру. І висловив впевненість, що цей його візит сприятиме подальшому зміцненню українсько-японських відносин.

Володимир Школьний

Дата події