Інформація про засідання ректорату - оперативного штабу реагування та забезпечення життєдіяльності університету від 6 березня 2023 року

6 березня під головуванням ректора М.З.Згуровського відбулося чергове засідання ректорату - оперативного штабу реагування та забезпечення життєдіяльності університету. Розглянуто низку питань організації освітнього процесу в умовах режиму воєнного стану, а також забезпечення життєдіяльності та безпеки університету.

Виступили: М.З.Згуровський, О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська, В.А.Пасічник, М.Ю.Ільченко, С.І.Сидоренко, В.А.Кондратюк, Л.Г.Субботіна, О.А.Іщенко, О.М.Бруй, В.Галятін, І.Степанюк.

Основні питання, які розглянуто на засіданні, та рішення, що було ухвалено:

1. Освітній процес. Навчання здійснюється в штатному режимі, згідно з розкладами. Інформаційні ресурси працюють без перебоїв. 3 березня відбулася погоджувальна нарада навчальних департаментів. Було розглянуто питання підготовки до нового начального року, формування контингенту, переведення з контрактної форми навчання  на бюджетну студентів, які належать до пільгових категорій, та питання переведення освітнього процесу з дистанційної форми на очну чи змішану. З останнього питання опрацьовуються можливі рішення з урахуванням: місця проведення занять (корпуси повинні мати укриття, альтернативні джерела живлення, обладнані лабораторії тощо); шляхів залучення до повноцінного навчання студентів, які перебувають за кордоном (слід розв'язати проблему, як  таким студентам відпрацьовувати лабораторні роботи, і як це має бути організовано та оформлено – можливо, через індивідуальні графіки тощо).. Але поки що головне питання – з'ясувати, скільки студентів і викладачів матимуть змогу навчатися в очному режимі, скільки – в змішаному, і вирішити, які дисципліни можна залишити в онлайн-режимі.   (О.А.Жученко, А.А.Мельниченко, Н.В.Семінська).

2. Вступна кампанія.  Верховна Рада України проголосувала за внесення змін до законодавства в частині  проведення вступної кампанії, але Президент України закону ще не підписав.  Лише після того, як цей закон набере чинності буде видано відповідний наказ МОН України.  Після оприлюднення цього наказу можна буде завершити роботу над правилами прийому до університету. Тим часом склади відбіркових комісій на всіх факультетах і в інститутах сформовано – вони замінять оперативні штаби, що створювалися торік. Університет планує повернутися до традиційної повноцінної роботи відбіркових комісій (О.А.Жученко). 

3. Завершуються процедури в межах оголошеного конкурсу на заміщення вакантних посад ННП. Питання нині розглядають на рівні кафедр, працюють експертно-кваліфікаційні комісії (ЕКК). На цьому тижні своє засідання планує провести ЕКК університету – на ньому буде розглянуто питання призначення професорів  (О.А.Жученко).

4. У співпраці з МОН основна увага нині приділяється студентам пільгових категорій, їхньому переведенню на бюджетну форму навчання, внесенню змін до обсягів прийому по роках, щоб мати відповідні бюджетні місця для пільговиків. Звернення щодо цього скеровано до МОН. Окрім того, необхідні документи та інша інформація про пільговиків завантажуються до ЄДЕБО (О.А.Жученко, Н.В.Семінська).

5. Триває акредитаційна кампанія. Минулого тижня в університеті працювали 3 експертні групи за 7 освітніми програмами (ОП). На поточному тижні працюватимуть  також 3 експертні групи за 5 ОП.  Окрім того, активніше почали находити звіти про роботу експертних груп з попередніх акредитацій: минулого тижня отримано 5 звітів по спеціальностях  136 («Металургія»),  101 («Екологія») і по 3-х магістерських ОП – зі спеціальності 151 з автоматизації. Всі вони позитивні, рекомендують повноцінну акредитацію терміном на 5 років. Тепер готуються матеріали для подальшого розгляду галузевими експертними радами (ГЕР) НАЗЯВО.  Також на рівні ГЕР НАЗЯВО 6 ОП уже рекомендовані до затвердження і будуть вноситися на розгляд Колегії НАЗЯВЛО для остаточного затвердження (О.А.Жученко).

6. 4 березня розпочалася перша хвиля вибору дисциплін студентами бакалаврату і аспірантами. Цього року все проходить без збоїв: все було вчасно підготовлено до початку кампанії і всі факультети та інститути одночасно взялися за цю роботу.  Перед цим було оновлено каталог вибіркових  дисциплін, окрім іншого, його доповнено дисциплінами для іноземців (А.А.Мельниченко).

7. Завершується підготовча робота до початку практики для студентів 4-го курсу бакалаврату, після чого вони візьмуться за підготовку бакалаврських кваліфікаційних робіт. Цього року замін бакалаврських робіт іспитами не планується. Для студентів, які нині перебувають поза межами України, практика організовуватиметься або за угодами з підприємствами країн їхнього перебування, або в дистанційному режимі за напрацьованими в період пандемії COVID-19 і впродовж першого року війни методиками, або також дистанційно в підрозділах університету з умовою, щоб це не були кафедри, де навчається студент (А.А.Мельниченко).

8. Проведено вебінар для наукових керівників аспірантів. Участь у ньому взяли 130 керівників. З огляду на багато впроваджених у цю сферу новацій, було багато запитань. Відгуки дуже позитивні. Учасники висловили побажання проводити такі заходи і надалі (А.А.Мельниченко).

9. Забезпечується подальший розвиток інформаційних сервісів університету («Електронний Кампус», «MyKPI» та інші системи) (А.А.Мельниченко, КБ ІС).

10. Представники університету взяли участь у презентації законопроєкту про академічну доброчесність. Присутніми на цьому заході були голова Верховної Ради України, голова НАЗК, народні депутати, високопосадовці. У законі буде сконцентровану низку норм, які нині розпорошені по інших законах, що унормовують освітню сферу. Ближчим часом його планується внести на перше читання. Деякі положення цього законопроєкту напрацьовано в КПІ вже 8 років тому (А.А.Мельниченко).

11. Проведено засідання Ради з інформатизації освітньої, наукової та управлінської діяльності університету. На ньому розглянуто подальші кроки щодо впровадження автоматизованих інформаційних систем, інформаційної безпеки, забезпечення підрозділів ліцензійним програмним забезпеченням тощо. А також покрокову процедуру постановки на баланс КПІ з одночасним отриманням права інтелектуальної власності на автоматизовані інформаційні системи та інші розробки, які створюються в університеті за рахунок його коштів  (А.А.Мельниченко, В.А.Пасічник, О.Я.Юрчишин).

12. У межах Школи креативності 27 лютого в онлайн-форматі проведено круглий стіл студентів КПІ ім. Ігоря Сікорського та студентів Університету Аризони (США). У дискусії взяли участь понад 40 студентів КПІ. У ході дискусії визначено головні напрями співпраці для студентських проєктів і гуртків:

- інженерний (біоінженерія);

- права людини;

- гендерні дослідження;

- питання інклюзії і резильєнтності;

- соціальні проєкти (Н.В.Семінська, ФСП, ФЛ, ФБМІ, НН ММІ).

13. З 26 лютого по 4 березня у м. Познань (Польща) відбулася Міжнародна школи «Cultural heritage», організована університетом імені Адама Міцкевича в Познані (Польща), для українських ЗВО. В її роботі взяли участь 22 студента і аспіранти факультету лінгвістики: ознайомилися з методами лінгвістичних досліджень, практичними аспектами роботи перекладача та дізналися цікаві факти про мови міжнародного спілкування. Всесвітньо відомі викладачі університету імені Адама Міцкевича проводили лекції двома мовами – польською та англійською (Н.В.Семінська, О.П.Демиденко).

14. Минулого тижня соціальну стипендію отримали лише ті студенти, яким її не було виплачено за попередні місяці у зв'язку з завершенням терміну дії паспортів та довідок МСЕК в першому семестрі. Усім іншим студентам, яким соціальна стипендія призначена на другий семестр, вона буде виплачена наприкінці березня 2023 року одразу за два місяці (за лютий і березень). Це пов'язано з процедурою призначення соціальної стипендії на другий семестр: лише після призначення академічної стипендії (Н.В.Семінська, Л.Г.Субботіна).

15. З 28 лютого по 03 березня проведено Інженерну школу для школярів KPISchool. Впродовж тижня проводилися майстер-класи (за участю представників РТФ та НН ІТС). Для проведення адаптованої профорієнтаційної гри – Kids2IT запрошено партнерів з Kharkiv IT Cluster (Н.В.Семінська).

16. Проведено опитування керівників гуртків щодо можливості роботи за профорієнтаційним напрямом, тобто з залученням до їхньої діяльності школярів. Зі школярами готові працювати 43 гуртки різних спрямувань (Н.В.Семінська).

17. Відбувся суперфінал змагань Техно-Україна 2023. У змаганнях взяли участь 78 учасників, захищено 70 проєктів (з них 5 - командних). Після захисту проєктів відзначено 40 найкращих робіт. Суперфіналістами стали автори 2 проєктів: Деденок Артем («Елемент живлення на основі фотосинтезу річкових водоростях») і Громовий Денис («Сервіс-гід для самостійних екскурсій в панорамних місцях») (О.М.Новіков, Н.В.Семінська,).

18. Проведено Дні відкритих дверей: 28 лютого – на ФЕЛ, 4 березня – в НН ІТС, ІСЗЗІ (керівники  ФЕЛ та ННІТС та ІСЗЗІ).

19. 3 березня проведено загальну онлайн-зустріч з відповідальними за профорієнтаційну роботу факультетів/інститутів щодо старту першого загальноуніверситетського заходу – «Мрія 2 . Хочу бути». Надано описи від факультетів/інститутів (не відпрацювали НН ІАТ, ФІОТ, ФБМІ) (І.В.Коробко, Я.М.Карнага, О.Галкін).

20. Продовжується робота факультетів/інститутів з підписання Договорів про співпрацю з компаніями-партнерами/організаціями. Впродовж тижня погоджено та підписано 7 договорів (Н.В.Семінська).

21. Відбулася організаційна нарада щодо підготовки  олімпіади «KPI Open», за результатами якої підготовлено розпорядження про проведення тестового туру, а також вирішені питання, пов'язані з організацією тестового туру. Загальноуніверситетський тестовий тур пройде з 16 березня по 14 квітня 2023 (Н.В.Семінська).

22. Проведено робочу нараду з запуску нового проєкту Хакатону «KPI UPGRADE HACKATHON», присвяченого 125-річчю КПІ ім. Ігоря Сікорського за ініціативою СР ФЕЛ та підтримки «Sikorsky Challenge» та «Ноосфери». Метою хакатону є створення інноваційних рішень для покращення кампусу та його благоустрою (Н.В.Семінська).

23. Представники ДНВР взяли участь у підготовці та участі у зйомках етеру від КПІмедіа (написання сценарію; розмова з керівником гуртка з НН ФТІ, що готував команду НН ФТІ до участі в змаганнях з кібербезпеки UA30CTF; підготовка інформації про успішних КПІшників-стартаперів, а також підбиття підсумків проведення Школі креативності) (Н.В.Семінська, М.М.Перестюк).

24. 4 березня розпочався Хакатон INT20H, організований соціогуманітарним гуртком Best Kyiv, до якого долучилися 136 учасників – не тільки студенти КПІ, а і студенти 10 провідних університетів України (Н.В.Семінська).

25. У рамках співпраці КПІ з Кіберполіцією пропонується новий проєкт «КПІ кібер мобілізація». Цілі проєкту: • знищення російських осередків в мережі; зменшення рівня булінгу та цькування в Інтернеті; протидія розповсюдженню наркотиків та шахрайству;   навчання та тренінги з кібергігієни; просвіта населення щодо інформаційної гігієни;   залучення та мотивація громадян до активної громадянської позиції (Н.В.Семінська).

26. Запущено канал-дайджест «KPI studevents», спрямований на висвітлення загальноуніверситетських заходів та залучення студентства до різних сфер розвитку у КПІ (Н.В.Семінська).

27. Триває системна робота над посиленням міжнародної проєктно-грантової діяльності університету. 1 березня оголошено конкурс спільних українсько-литовських науково-дослідних проєктів для реалізації у 2024-2025 роках (дедлайн подачі проєктів 03.05.2023) (В.А.Пасічник, С.І.Сидоренко).

28. 3 березня відбулося засідання ради Космічної програми університету, на якому обговорено такі питання: хід виконання проєкту «PolyITAN-12U»; вихід на зв'язок «PolyITAN-HP-30»; виконання міжнародного проєкту з Познанською політехнікою, зокрема, стан готовності апаратів «PolyITAN-3-PUT» і «РolyITAN-30-PUT» та інші (В.А.Пасічник, Ю.М.Сидоренко, С.П.Пуха).

29. Проведено 2 наради за участі 2-х наукових груп з розробки університетських наносупутників. Здійснено попередню інвентаризацію матеріальних цінностей, що створені в межах проєкту «PolyITAN-3-PUT». Намічено план завершення цього проекту. Надіслано лист до Познані (Польща)  щодо уточнення остаточних параметрів блоку радіоканалу ПУТ (Б.М.Рассамакін, С.П.Пуха).

30. Відповідно до наказу розроблено, сформовано і відправлено до МОН тематичний план науково-дослідних робіт та розробок КПІ на 2023 рік, які фінансуватимуться за рахунок держбюджету, РК і ТЗ на нові роботи всього на 17 140,12 тис. грн (В.А.Пасічник., Ю.М.Сидоренко).

31. До МОН України направлено інформацію керівників про впровадження науково-технічної продукції у межах виконання проєктів за державним замовленням за 7-ма договорами, які виконувались у 2018-2021 роках (В.А.Пасічник, Ю.М.Сидоренко).

32. НДЧ у взаємодії з ДНВР провели робочу зустріч з завідувачем кафедри штучного інтелекту та її співробітниками стосовно можливості започаткування Національного Конкурсу наукових робіт студентів зі Штучного інтелекту та його проведення на базі КПІ ім. Ігоря Сікорського (В.А.Пасічник Н.В.Семінська).

33. До УКРНОІВІ подано 1 заявку на винахід (НН ММІ) та 1 заявку на корисну модель (НН ММІ), а також 1  заявку на реєстрацію авторського права на твір (НН ІАТЕ) та 1  заявку на відчуження авторського права на твір (НН ММІ) (О.Я.Юрчишин).  

34. За участю членів Вченої ради уточнено та внесено до списку засновницьких шкіл у розділі 4 книги «КПІ. Друге століття, продовження традицій» прізвища всіх вчителів нинішніх керівників сучасних наукових шкіл (М.Ю.Ільченко).

35. Продовжується верстання оригінал-макету І-ї частини книги «КПІ. Друге століття, продовження традицій» (М.Ю.Ільченко, С.М. Зигуля).

36. Погоджено та внесено правки до розділів 2 і 3 ІІ-ї частини після літературного редагування ювілейного видання (М.Ю.Ільченко, В.В.Татарчук).

37. Триває редагування ІІІ-ї частини книги (уточнюються результати діяльності семи підрозділів) (М.Ю.Ільченко, В.В.Татарчук).

38. Погоджені з ректором титульна сторінка та дизайн обкладинки й сторінок ювілейного видання (М.Ю.Ільченко, С.М. Зигуля).

39. 4 березня відбулася церемонія дарування КПІ дизельного електрогенератора потужністю 70 кВА «Genset AJ-B70», придбаного за сприяння благодійних організацій Данії і США. Ринкова вартість генераторів такої потужності сягає 1 млн. грн. Генератор використовуватимуть у Пунктах незламності, в укриттях та на інших об'єктах з метою забезпечення роботи університету, у тому числі НТБ КПІ та Українсько-Японського центру (С.І.Сидоренко, В.А.Кондратюк, Н.В.Семінська, К.О.Луговська).

40. За результатами першої зустрічі учасників проєкту ECIU4Ukraine, до якого КПІ увійшов як партнер від України, ДМС спільно з навчальним блоком працює над питанням призначення коштів проєкту для участі в ньому студентів КПІ (А.В.Ковтун, А.П.Шишолін, О.А. Жученко, А.А. Мельниченко, Н.В. Семінська).  

41. До КПІ надійшли пропозиції від координатора проєкту Польського національного агентства академічних обмінів (NAWA) ректора Лодзьської політехніки професора Кшиштофа Йозвіка щодо співпраці з КПІ в межах Альянсу Європейських інноваційних університетів ECIU (European Consortium of Innovative Universities) (С.І.Сидоренко).

42. За результатами участі координатора «Ініціативи «Єднання» компанії «Cormack Consultancy Group» в інформаційній сесії, присвяченій результатам в 2022 році проєктів типу «Подвійний диплом» університетів-партнерів з Британії та України, спільно з навчальним блоком розпочато роботу з залучення фінансової підтримки спонсорів для програми обмінів КПІ і Шеффілдського університету  (О.А. Жученко, А.А. Мельниченко, Н.В. Семінська, А.П.Шишолін).

43. На виконання домовленостей ректора М.З.Згуровського та ректора Познанської політехніки професора Теофіла Єсіновського продовжується опрацювання пропозиції Познанської політехніки про співпрацю в рамках досліджень і діяльності Skylab – професійної астрономічної обсерваторії Познанської політехніки (С.І.Сидоренко, В.А.Пасічник, Ю.М.Сидоренко).

44. Послу Японії в Україні Кунінорі Мацуді направлено лист з пропозиціями від Наукового парку КПІ про співпрацю з партнерами в Японії в проєктах повоєнного відновлення України, що стосуватимуться інжинірингу, очищення води, нових підходів в енергетиці (С.І.Сидоренко, В.С.Камаєв).

45. У межах домовленостей французької компанії «SAPAIC Industries» з Посольством України у Франції щодо проєкту будівництва в Україні заводу з виробництва великих газових генераторів природного газу та водню для декарбонізації децентралізованої електроенергії, спільно з Науковим парком КПІ розпочато вивчення пропозиції від директора компанії Ксав'є Бернара (Xavier BERNARD) (О.С.Яндульський, С.П.Денисюк, Ю.І.Якименко, В.С.Камаєв).

46. За погодженням з Національною комісією України в справах ЮНЕСКО, кафедр ЮНЕСКО, відкритих в київських університетах (КПІ ім. Ігоря Сікорського, Національна музична академія України ім. П.І. Чайковського, Національний університет «Києво-Могилянська академія», Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова, Київський Національний  університет імені Тараса Шевченка), розпочато підготовку музично-публіцистичного заходу під назвою «Молодь проти війни!» (Н.В.Семінська, М.М.Галушко).

47. У зв'язку з оголошенням Нобелівським фондом сталого розвитку (NSTF – Nobel Sustainability Trust Foundation) конкурсу на здобуття премії «The Sustainability Award» 2023 року, Секретаріат Національного номінаційного комітету України розпочав в Україні відповідні конкурсні процедури. Відповідне оголошення розміщено на сайті Національного номінаційного комітету України з премії Нобелівського фонду сталого розвитку (С.І.Сидоренко).

48. Спільно із В.А.Пасічником продовжується проведення індивідуальних робочих зустрічей з деканами факультетів, директорами інститутів з питання зниження активності у взаємодії із порталом ЄК «Funding and Tenders Opportunities» (В.А.Пасічник, С.І.Сидоренко).

49. В анкеті кожної проєктної пропозиції програми «Горизонт Європа» з'явилося запитання: «Чи є в складі консорціуму даної проєктної пропозиції представник України?». Таке нововведення створює для проєктних пропозицій КПІ сприятливішу, ніж у минулому,  кон'юнктуру для участі у програмі «Горизонт Європа» (С.М.Шукаєв).

50. За програмою НАТО «Наука заради миру та безпеки» спільна заявка КПІ з університетом м. Кайзерслаутерн (Німеччина), перемогла за напрямом спінтроніки (ARW G6027 – «Functional Spintronic Nanomaterials for Radiation Detection and Energy Harvesting») (НН ІМЗ).

51. Минулого тижня подано 7 проєктних заявок: за конкурсами програм ERASMUS+ (KA2) – 5; «Горизонт Європа» – 1; Шведського інституту – 1 (С.Г. Стіренко, Г.С.Васильєв, Т.А.  Донцова, Є.С. Сулема, О.Я.Юрчишин).

52. До 17 акредитованих  в Україні посольств надіслано запрошення відвідати і ознайомитись з КПІ їм. Ігоря Сікорського та обговорити питання навчання громадян країн, які вони представляють, у КПІ імені Ігоря Сікорського (С.І.Сидоренко, С.С.Маулік).

53. За дорученням ректора М.З. Згуровського розпочато виконання завдання щодо приєднання до проєкту SciPod з популяризації наукових результатів вчених КПІ. Участь у проєкті  дозволить науковцям університету перетворити свою наукову статтю  в  10-хвилинний аудіореферат, зрозумілий для широкої аудиторії. Заплановано провести  в університеті апробацію цієї ідеї з метою визначення  активності науковців КПІ у приєднанні до SciPod (А.В.Пятова).

54. Цивільний захист. Упродовж двох минулих тижнів університет отримав від закордонних партнерів два потужних електрогенератори. Фахівці департаменту господарської роботи обладнали під них спеціальні майданчики і підвели необхідні комунікації для їхнього встановлення та під'єднання до споживачів (особливо, до тих лабораторій, у яких проводитимуться практичні роботи). У разі необхідності ці генератори здійснюватимуть електроживлення корпусів №№1, 6, 7, НТБ і, можливо, частково 4-й корпус. Також у зв'язку з підготовкою до переходу до навчання в змішаному режимі проведено нараду щодо підготовки до атестації тих укриттів, які ще її не мають. Для цього слід здійснити деякі удосконалення інженерних комунікацій, певного зміцнення стін тощо (В.А.Кондратюк, Ю.В.Нестеренко).  

55. Пожежна безпека. Представники департаменту господарської роботи спільно з фахівцями ДСНС опрацювали питання організації ремонтних робіт систем автоматичної пожежної сигналізації в навчальних корпусах та їхнього дооблаштування: силами працівників університету будуть встановлюватися спеціальні датчики в тих лабораторіях, які повинні бути обладнані такими системами (В.А.Кондратюк).

56. Збоїв у постачанні енергоносіями університету минулого тижня не було, за винятком короткочасної аварійної зупинки постачання теплоносія до 1-го корпусу. Це сталося через збій автоматики теплопункту. Несправність було оперативно усунуто (В.А.Кондратюк).

57. У Центрі фізичного виховання і спорту «Політехнік» (ЦФВС КПІ) розпочато підготовку до роботи у весняно-літній період: заходи з благоустрію, підготовка спортивних майданчиків,  кортів і Малого спортивного ядра. Фінансові надходження від діяльності  ЦФВС КПІ останнім часом зростають. Відкрито зал «сухого плавання», який останніми роками не функціонував. На вихідні дні регулярно плануються різноманітні спортивно-масові заходи, в яких беруть участь студенти (В.А.Кондратюк).

58. Проводиться підготовка до вивезення великогабаритного сміття, що накопичилося на територіях університетського кампусу і Студмістечка впродовж зими (В.А.Кондратюк).

59. Минулого тижня відбулися зустріч працівників департаменту господарської роботи з представниками КП «Київтеплоенерго» та ПАТ «Київенерго», на яких було обговорено питання ремонтів і часткової заміни трубопроводів спільного користування (В.А.Кондратюк).

60. Готуються списки співробітників, які проходитимуть щорічні навчання з цивільного захисту, пожежної безпеки та охорони праці. Навчання заплановано провести в квітні (В.А.Кондратюк).

61. Підготовлено низку пропозицій щодо закупівлі необхідних університетові товарів і черговості їхнього проведення. На поточному тижні планується провести засідання ради з питань закупівель (В.А.Кондратюк).

62. Ближчим часом в університеті буде проведено тренінг з медицини та спільні з працівниками правоохоронних органів тактичні навчання. З міським керівництвом проводяться консультації на предмет отримання університетом у межах програми «Безпечна столиця» 6 додаткових камер відеоспостереження – вони забезпечуватимуть нагляд не лише за територіями університету, але й за проїжджою частиною та перехрестями шляхів на прилеглих територіях. Окрім них з цією метою використовуватимуться і 6 університетських камер. Проводиться робота з підготовки до підписання відповідних документів (В.А.Кондратюк).

63. Станом на 1 березня університет в повному обсязі отримав фінансування за усіма програмами загального бюджету. Єдиний виняток – фінансування стипендії: було  невелике недофінансування, але станом на  6 березня питання закрите.

Використання коштів. У лютому були непередбачені витрати на відпускні для деяких співробітників, які спочатку планували свої відпустки на літній період, а також компенсації за невикористані відпустки тим, хто звільнився. Але попри це, у передбачені суми університет вклався.

Спецкошти. Надходять кошти від студентів, які навчаються за контрактом. Окрім того, студенти перераховують кошти за своє проживання у гуртожитках. 

Кредиторська заборгованість невелика. Проплати по спецкоштах йдуть, договори реєструються у Держказначействі.

МОН України вимагає щомісяця надавати довідку щодо контингенту студентів і  кількості НПП. ДЕФ готує інформацію станом на 1 березня (Л.Г.Субботіна).  

64. Гуртожитки працюють у штатному режимі. Усі комунальні послуги надаються  в повному обсязі та без збоїв.

Планові ремонтні роботи проводяться силами служби експлуатації гуртожитків у 3-му, 4-му, 14-му і 20-му гуртожитках. Окрім того, в 14-му гуртожитку в межах програми підвищення пожежної безпеки розпочато відновлення світлових кишень.

Благоустрій. Біля гуртожитку №4 по вулиці Янгеля за актами КП «Київзеленбуд» були видалені аварійні дерева.

Фахівці з виховної роботи проводять групові зустрічі зі студентами, а також, у разі потреби, надають студентам індивідуальні консультації.

Правопорядок. На минулому тижні в підвальному приміщенні під колишнім харчоблоком санаторія-профілакторія працівники департаменту безпеки виявили  безхатьків, які там ночували. В одного з них було вилучено вогнепальну зброю. Цих осіб  передано до поліції  (О.А. Іщенко). 

65. Науково-технічна бібліотека працює у штатному режимі: надаються необхідні послуги користувачам, проводяться консультації за усіма напрямами, бази даних наповнюються.

Минулого тижня проведено лекції з основ інформаційної грамотності для 39-ти груп першого курсу кількох факультетів.

10 березня до Шевченківських днів планується провести кінопоказ. 

Минулого тижня на запрошення Інституту європейських університетів (Флоренція, Італія) директорка НТБ О,М.Бруй виступила з доповіддю про університетські бібліотеки України. Це невеликий навчально-науковий заклад соціокультурного спрямування, у якому навчаються лише студенти за програмами PhD, у тому числі й представники України. Частиною цього університету є історичний архів Європейського Союзу. Було досягнуто домовленості про співпрацю бібліотек, особливо за напрямом «Відкрита наука». Можливою є організація стажування для бібліотекарів (О.М.Бруй).

66. Проводиться перевірка виконавської дисципліни та уточнення посадових інструкцій. Крім того, провожиться перевірка правильності й відповідності чинному законодавству оформлення співробітників, які працюють за сумісництвом, особливо в частині правильності графіків роботи сумісників. Продовжується робота з автоматизації управлінської діяльності (М.О.Мазур).

67. Об'єднаний Профком КПІ забезпечує допомогу в підготовці конференцій трудових колективів на факультетах лінгвістики та біомедичної інженерії, на яких проводиться конкурс на заміщення вакантних посад деканів. Їхнє проведення передбачене чинними нормативно-правовими актами процедурою.

Розпочато підготовку до проведення щорічної Конференції трудового колективу університету.  

Перша група дітей працівників університету ближчим часом розпочне тренування в університетському басейні (М.О.Безуглий).

68. Минулого тижня у межах проєкту «Circle» Студрада підготувала чергову статтю. На цей раз її присвячено військовополоненим, зокрема одному з КПІшників.

Студрада продовжує збір для студента КПІ на портативний акумулятор, від якого живитиметься Старлінк. Залишилося зібрати ще 20 тисяч

До 8 березня заплановано провести лекцію про жіноче письменництво.

Проведено чергову виїзну донацію.   Кров змогли здати 19 людей.

Продовжують працювати щотижневі розмовні клуби англійської та німецької мов (Є.Малкіна).

69. Профком студентів КПІ провів видачу перепусток для відвідування басейну. Профкому було надано функції координатора з виробництва студентськими волонтерськими групами окопних свічок і передано для розподілу на ці цілі 2 тони парафіну.

Придбано і переправлено за призначенням автомобіль і необхідні речі для підрозділу, який нині воює під Бахмутом і в якому служить студент ІЕЕ.

Триває збір для директора БО «Маяк», який воює у складі ЗСУ, – він надіслав заявку на 3 потужних зарядних пристрої.

Проводяться заходи соціально-культурного спрямування на факультетах  (І.Степанюк).

Дата події