Студенти КПІ ім. Ігоря Сікорського стали переможцями ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності "Хімічні технології неорганічних речовин". Вона проходила на базі ДВНЗ "Український державний хіміко-технологічний університет" (УДХТУ) у м. Дніпро в травні. Наш хіміко-технологічний факультет представляли студенти 3-го і 4-го курсів навчання за освітньо-професійною програмою бакалаврської підготовки Ірина Сторчак, Олена Биць і Віктор Куриленко, які після закінчення отримали диплом бакалавра за спеціалізацією "Хімічні технології неорганічних речовин та водоочищення". За підсумками олімпіади Віктор Куриленко зайняв загальне перше місце, Олена Биць – друге. Команда КПІ ім. Ігоря Сікорського здобула перше місце в командному заліку.

Віктор Куриленко почав займатися науковою роботою на кафедрі технології неорганічних речовин, водоочищення та загальної хімічної технології (ТНР,В та ЗХТ) під керівництвом виконувача обов'язків завідувача кафедри доцента, к.т.н. Н.М. Толстопалової. За результатами його наукової діяльності опубліковано тези доповідей на багатьох міжнародних конференціях та підготовлено матеріали для заявки на патенти та наукову статтю.

Ректор УДХТУ  проф. О.А. Півоваров та делегац-я ХТФ студент В. Куриленко, тренер команди ст. викл. кафедри ТНР,В та ЗХТА.В.  Лапінський, студентки І. Сторчак та О. Биць

Олена Биць долучилася до наукових досліджень на кафедрі на третьому курсі. Її роботи, під керівництвом к.х.н., доцента І.М. Іваненко, присвячено адсорбційному очищенню фенолвмісних вод. Отримано патент на корисну модель "Спосіб одержання фотокаталізатора-адсорбенту на основі оксиду титану (IV)”.

Ірина Сторчак також бере активну участь у науковій роботі кафедри. Під керівництвом к.х.н., доцента І.М.Іваненко за результатами досліджень опубліковано тези доповідей та статтю на тему "Очищення стічних вод від азобарвників за допомогою фотокаталізатора оксиду цинку".

Усі учасники олімпіади успішно пройшли фахові випробування для продовження навчання за магістерською програмою підготовки.

Віктор, Олена та Ірина також беруть активну участь у житті факультету та кафедри, займаються волонтерською діяльністю в організації та проведенні конкурсу "Всеукраїнський юнацький водний приз", який щорічно допомагає учням середніх і старших класів шкіл України визначитися з майбутньою професією.

Окрім дипломів, учасники отримали грамоти та подарунки від спонсорів і, головне, – безцінний практичний досвід, а також позитивні враження від перебування у ДВНЗ "Український державний хіміко-технологічний університет", натхнення від спілкування зі студентами з різних міст України.

І.В. Косогіна, в.о. зав. каф. ТНР,В та ЗХТ,
Н.М. Толстопалова, відповідальна за навчально-виховну роботу на каф. ТНР,В та ЗХТ

Дата події