4 серпня 2015 року в Залі засідань Вченої ради Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» відбулася урочиста церемонія відкриття Десятої міжнародної Літньої школи «Досягнення та застосування сучасної інформатики, математики та фізики» (Achievements and Applications of Contemporary Informatics, Mathematics and Physics – AACIMP).

Учасників і викладачів школи вітали перший проректор НТУУ «КПІ» академік НАН України Юрій Якименко, голова Наукового товариства студентів та аспірантів (НТСА) НТУУ «КПІ» Оксана Дзюба, голова НТСА НТУУ «КПІ» у 2005–2013 рр. Олексій Пасічний, програмні координатори Школи, представники партнерів і спонсорів.

Літня школа «Досягнення та застосування сучасної інформатики, математики та фізики» – це науково-освітній проект, який з 2006 року успішно проводиться НТСА НТУУ «КПІ». Цей проект розраховано на молодих інтелектуалів, які прагнуть саморозвитку, цікавляться сучасним станом науки й планують присвятити себе науково-дослідницькій та інноваційній роботі. Участь у Літній школі AACIMP – це унікальна можливість для них більше дізнатися про новітні досягнення науки, сучасні високі технології та актуальні питання науково-технічного розвитку.

Програма Десятої Літньої школи AACIMP-2015 включає чотири паралельних стріми (напрями):

  • Прикладні комп'ютерні науки (Applied Computer Science, ACS)
  • Обчислювальні нейронауки (Computational Neuroscience, NS)
  • Розумні міста: дослідження операцій, енергетика та аналітика міст (Smart Cities: Operational Research, Energy and Urbanistics, SC)
  • 3D друк (3D Printing, 3 DPr)

Особливістю Десятої Школи AACIMP-2015 є проектні кейси для учасників, запропоновані провідними вченими світових вишів, міськими органами управління та компаніями-лідерами індустрії.

Серед проектів:

  • навчання штучної нейронної мережі грі у пінг-понг;
  • моделювання звукового сигналу та дослідження того, як людина сприймає звук, із застосуванням цифрової обробки сигналів і машинного навчання (Machine Learning);
  • створення віртуальної 3D локації на мапі України;
  • проектування hardware-інтерфейсу для нового продукту;
  • використання швидкого прототипування для вибору оптимальної конструкції енергоефективних теплових труб;
  • вирішення кейсу з удосконалення організації дорожнього руху за результатами аналізу системи сигналізації даних для м. Києва;
  • розробка ефективного сонячного колектору.

Цього року участі у Літній школі беруть 155 осіб з 22 країн світу. Викладачі Літньої школи – відомі вчені, дослідники й експерти з таких країн як Великобританія, Естонія, Канада, Німеччина, Норвегія, Росія, Словенія, США, Угорщина, Україна, Швейцарія. Учасники Літньої школи мають можливість уже сьогодні дізнатися з перших вуст те, про що світ дізнається лише завтра.

Літня школа AACIMP – 2015 працюватиме до 18 серпня.

Докладніша інформація – див. офіційний сайт Літньої школи AACIMP – http://summerschool.ssa.org.ua/

Дата події