На початку лютого на засіданні Вченої ради університету було затверджено перших стипендіатів двох нових іменних стипендій. Першу – імені Ніли Красношапки – з 2024 року щосеместра присуджуватимуть двом студентам/студенткам фізико-математичного факультету університету. Другу – доцента Володимира Красношапки – одному студентові/студентці факультету соціології і права. Стипендії виплачуватимуться незалежно від того, навчається студент за рахунок державного бюджету чи коштом фізичних та юридичних осіб, і чи отримує він академічну стипендію. Розмір стипендій становить 2500 грн на місяць.

Ніла Гаврилівна Красношапка, на честь якої засновано першу стипендію,  після закінчення аспірантури Інституту механіки Академії наук України у 1965 році  за розподілом прийшла працювати на посаду асистента  кафедри вищої математики КПІ.  До 2010 року працювала на посаді доцента  кафедри математичної фізики та диференціальних рівнянь фізико-математичного факультету. Викладала  курс вищої математики на механіко-машинобудівному факультеті (нині НН ММІ). У 70-80-х роках минулого сторіччя була заступником декана загальнотехнічного факультету. Стипендію на її честь  заснував її син – заступник завідувача кафедри економіки і підприємництва факультету менеджменту і маркетингу КПІ ім. Ігоря Сікорського і, водночас, головний аналітик відділу аналізу та прогнозування фінансових ринків Інвестиційного фонду "Investment alliance XXI century" доцент Володимир Володимирович Красношапка. Він також став засновником власної стипендії для студентів факультету соціології та права.  

Як розповів кореспондентові "Київського політехніка" п. Володимир, дві стипендії імені Ніли Красношапки присуджуються на пів року за конкурсом студентам 2-4 курсів бакалаврату або першого курсу магістратури ФМФ, які здобувають вищу освіту за спеціальностями 104 "Фізика та астрономія" (освітня програма – "Комп'ютерне моделювання фізичних процесів") і 111 "Математика" (освітня програма – "Страхова та фінансова математика"). Також за конкурсом на пів року присуджується і його стипендія – студентові ФСП  за спеціальністю "Соціологія".

Першими стипендіатами стипендії імені Ніли Красношапки стали студенти ФМФ Дмитро Свердліченко (гр. ОФ-01) і Єгор Окунєв (гр. ОМ-01), а стипендії Володимра Красношапки студент ФСП Олександр Литвиненко (гр. СЛ-21).

Дмитро Стефанович