В одній з кімнат студентського профкому – творчий хаос. Усе в цьому, на перший погляд, хаотичному розташуванні офісних меблів, поки що порожніх жерстяних банок і вже виготовлених окопних свічок для ЗСУ тим, хто сюди заходить, є зрозумілим. Адже тут – святая святих підготовки відомого вже рекорду, що встановлено на початку грудня минулого року, з виготовлення простих за конструкцією пристроїв для отримання світла, обігріву, сушіння одягу та приготування їжі.

"Але корисна для фронту робота наших активістів не закінчується, – розповідає голова студентського профкому Ігор Степанюк. – Ми  працюємо й працюватимемо і надалі".

Одночасно з цим удосконалюється діяльність пункту із заряджання мобільних гаджетів та користування інтернетом під час блекаутів. Адже порушення нормального режиму значної частини енергосистеми країни через масоване бомбардування території держави змушує політехніків шукати альтернативні джерела енергопостачання. На початку масових відключень електроенергії на допомогу профкому прийшов доцент кафедри конструювання верстатів та машин НН ММІ Андрій Гаврушкевич, який передав у тимчасове користування власний електрогенератор. Після впровадження джерела електроенергії пункт заряджання мобільних гаджетів було вирішено забезпечити інтернетом. Для цього НТО "КПІ Телеком" на чолі з Павлом Кучернюком виділив у користування термінал Starlink. За технічної підтримки з боку студентського конструкторського бюро НН ІТС під орудою Костянтина Лісовського проведено технічне обслуговування електрогенератора, впроваджено внутрішні і зовнішні маршрутизатори. Це дозволяє попри блекаути постійно користуватися високошвидкісним інтернет-зв'язком. Головними проблемами пункту заряджання гаджетів були і залишаються брак пального та недостатня кількість електроподовжувачів, оскільки студентів і викладачів, які приходять до пункту заряджання під час блекаутів, багато.

У планах голови студентського профкому Ігоря Степанюка – створення так званого "Місця творчої сили"  –  мережевого коворкінга, де студентам і викладачам можна буде безперебійно працювати в інформаційному просторі.

Віктор Задворнов