29 серпня, у роковини боїв за Іловайськ, Україна вшановує усіх наших загиблих воїнів. Цього дня девʼять років тому сталася найбільша трагедія за період АТО/ООС. Росіяни, взявши наших військових в оточення, розстріляли гуманітарний коридор.

Під час Іловайської операції загинули 366 українських військових, понад 400 були поранені, 300 — потрапили в полон, 18 досі вважаються зниклими безвісти.

Сьогодні ми вшановуємо всіх, хто віддав своє життя в російсько-українській війні від 2014-го до сьогодні. Згадуємо політехніків, які загинули в бою з ворогом, захищаючи нашу землю.

«Не існує правильних слів чи слушних моментів, коли йдеться про втрати. Бо це зламані долі конкретних людей, які для своїх рідних були цілим Всесвітом.

На жаль, герої вмирають. Вони здобувають вічне життя і вічну славу, залишаються нашим духовним орієнтиром і прикладом для прийдешніх поколінь українців. Але їх більше немає для тих, кому вони потрібні живі. Схиляю голову і розділяю разом із близькими та рідними біль непоправної втрати. Дякую за найбільшу жертву, свідомо віддану своїй державі. Так твориться історія і формується нація, якими захоплюватиметься світ», — головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний.

Дата події