Уже багато років поспіль на початку січня в спортивному комплексі КПІ ім. Ігоря Сікорського проходить різдвяний турнір з футзалу на Кубок профкому університету. Він відкриває футзальний рік у столиці. Склад команд-учасниць цього змагання залишається практично незмінним. Однак, з'являються і нові команди, і це додає непередбачуваності  під час суперництва.

 Відбувся турнір і цього року – під час війни, повітряних тривог, вимкнення світла. Його було присвячено захисникам Батьківщини, які боронять нашу незалежність від російських загарбників. Отож його головний трофей отримав назву "Кубок нескорених".

Турнір розпочався вшануванням пам'яті хвилиною мовчання за загиблими на війні та виконанням Гімну України.

У боротьбі за головний приз узяли участь шість команд. Після  жеребкування їх було поділено на дві групи. У групі "А" зійшлись команди "НУХТ", Збірна футзальних арбітрів і "Співробітники КПІ", у групі "В" точилася запекла боротьба між командами  "Політехнік", "Славутич" і "Студпрофком". Після матчів у групах до фіналу пробилися найсильніші у своїх групах – "НУХТ" і  "Політехнік". В очному протистоянні основний час переможця не виявив – 1:1, і тільки серія післяматчевих пенальті визначила найсильнішого: із загальним рахунком 5:4 переміг "Політехнік".

Далі місця в цьому турнірі розподілились таким чином: 2-ге місце – у "НУХТ", 3-тє – у команди "Співробітники КПІ", 4-те – "Студпрофком", 5-те – "Славутич", 6-те – Збірна футзальних арбітрів.

Під час турніру "Кубок нескорених" було проведено опитування серед глядачів та учасників по трьох номінаціях. За його підсумками кращим голкіпером названо Олександра Шаповалова ("Політехнік"), кращим бомбардиром – Сергія Пічевського ("Політехнік") і кращим гравцем – Вадима Степанюка ("НУХТ").

Команди-учасниці подякували засновникові турніру старшому викладачу кафедри технологій оздоровлення і спорту Сергію Журавльову за запрошення і прекрасну організацію турніру.

А головними атрибутами турніру традиційно стали тепле спілкування, бойовий  настрій і, безперечно, футзал в усій його красі – з бурхливими емоціями та безкомпромісною  боротьбою!

Вадим Михайленко, Сергій Журавльов,
старші викладачі кафедри технологій оздоровлення і спорту

Дата події