Під такою назвою 9-11 березня на базі Інституту енергозбереження та енергоменеджменту КПІ ім. Ігоря Сікорського пройшла VII Міжнародна науково-технічна конференція в режимі онлайн. На конференції відбулося обговорення сучасних аспектів енергозбереження, енергоефективності та енергетичного менеджменту, демонстрація наукових досягнень і пошуку нових рішень у сфері енергоефективності, а також їх практичного застосування на сучасному етапі розвитку енергетики України.

З вітальним словом на пленарному засіданні виступили представники державних органів влади, НАН України, бізнесу, іноземні гості, зокрема т.в.о. голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Костянтин Гура, президент Всеукраїнської громадської організації "Вища рада енергоаудиторів та енергоменеджерів України" Вадим Улида, д-р наук, проф., науковий керівник напряму енергетики факультету механіки, енергетики і аерокосмічних технологій Варшавського політехнічного університету Конрад Швірскі, д.т.н., професор Інституту технічної теплофізики НАН України Борис Басок.

У межах програми конференції було проведено два секційні засідання – "Інноваційні методи та технології підвищення енергоефективності будівель" і "Менеджмент енерговикористання".
Було на конференції організовано й панель обговорення проєкту у сфері освіти "Енергетика нового покоління та енергетичні ринки". Участь у її роботі взяли науковці, здобувачі та студенти факультету механіки, енергетики та аерокосмічних технологій Варшавського технічного університету та Інституту енергозбереження та енергоменеджменту КПІ ім. Ігоря Сікорського. Під час обговорення було представлено короткий огляд мети, завдань і програми подвійних дипломів, магістерських досліджень – "Енергетика нового покоління та енергетичні ринки". Також було проведено презентацію освітньої програми, затвердженої в КПІ ім. Ігоря Сікорського та у Варшавському технічному університеті, та обговорено результати викладання англомовних курсів у рамках даного проєкту (участь у ньому беруть польські та українські студенти). Представники обох університетів обміркували подальші заходи після завершення програми проведення та реалізації спільних досліджень "KATAMARAN" Польського національного агентства з питань академічного обміну NAWA та майбутнє освітньої програми "Енергетика нового покоління та енергетичні ринки".

За результатами конференції підготовлено збірник наукових праць. Його розміщено на сайті pems.kpi.ua. Доповіді будуть опубліковані у випусках наукового журналу "Енергетика: економіка, технології, екологія" (https://еnergy.kpi.ua).

Юрій Веремійчук, доцент кафедри електропостачання

Дата події