Капсула з цінним матеріалом приземлилася в Австралії. У тимчасовій лабораторії Quick Look Facility герметичний контейнер з пробами ґрунту підготують до відправлення в Японію. Там учені Інституту космічних наук і астронавтики (ISAS) розпочнуть первинний огляд і опис зразків. За пів року частину ґрунту передадуть для дослідження японським науковим організаціям, ще 30% – міжнародним партнерам, зокрема NASA. Інші ж 40 % зберігатимуться доти, доки нові технології уможливлять отримання докладнішої інформації.

Результати дослідження можуть стати проривом у науці про зародження Сонячної системи. Базовий корабель й надалі перебуватиме в космосі, щоб відвідати якнайменше ще два астероїди й, можливо, засвідчити проблиски екзопланет, що обертаються навколо далеких зірок.

Нагадаємо, капсулу з пробами ґрунту з астероїда Рюґу доставив на борт «Хаябуса-2» посадковий модуль MASCOT (Mobile Asteroid Surface Scout – мобільний астероїдний поверхневий розвідник). Його розміри – 30х30х20 см, маса – 9,6 кг. Розробляли модуль інженери Німецького центру аерокосмічної промисловості, Французького національного центру космічних досліджень і науковці теплоенергетичного факультету КПІ ім. Ігоря Сікорського. Група наших учених під керівництвом д-ра техн. наук, професора Володимира Юрійовича Кравця розробила систему терморегулювання космічного апарата.

Дата події