6 червня двоє випускників Механіко-машинобудівного інституту КПІ ім. Ігоря Сікорського, які паралельно навчалися в Познанському університеті технологій за програмою подвійного диплома, отримали дипломи магістрів-науковців. Піонерами програми стали Віктор Рубашевський (каф. динаміки і міцності машин та опору матеріалів) та Віталій Бойко (каф. прикладної гідроаеромеханіки і механотроніки) (на фото).

Захист їхніх магістерських дисертацій відбувся 23 травня в Познані. Він проходив  англійською мовою у присутності провідних фахівців з обох університетів і гостей з французького університету Universite Polytechnic Hauts-De-France.

Київські політехніки продемонстрували блискучі знання і отримали відмінні оцінки як від екзаменаційної комісії Познанського університету технологій, так і від КПІ ім. Ігоря Сікорського (більшість членів цієї комісії брали участь у захисті по скайпу). Формат захисту магістерських робіт був унікальним для обох університетів, але така відкритість, передусім, свідчить про впевненість університетів-партнерів у рівні підготовки випускників. Такий захист є найкращою рекламою для університетів. Випускникам же кожний з університетів запропонував продовжити навчання в аспірантурі.

Серед майбутніх планів співпраці університетів – подвійна програма підготовки докторів філософії за відповідними напрямами.

За інф. ММІ та Українсько-Польського центру

Дата події