19 листопада КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідали голова економічного департаменту Міністерства закордонних справ Держави Ізраїль Міхаель Лотем та заступник Посла Держави Ізраїль в Україні Еміль Бен Нафталі.

Візит представників Держави Ізраїль розпочався з ознайомчої екскурсії університетом та відвідування Державного політехнічного музею при КПІ ім. Ігоря Сікорського. Затим з гостями зустрілися ректор університету академік НАН України Михайло Згуровський, проректор з міжнародних зв’язків член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, заступники керівника департаменту міжнародного співробітництва Євген Поліщук і Ксенія Юдкова та інші.

Під час зустрічі обговорювалися питання розвитку інноваційного бізнесу в Україні та діяльність у цій царині київських політехніків. Про головні її форми розповів гостям Михайло Згуровський. Він, зокрема, докладно розказав про концепцію, структуру і напрями роботи Інноваційної екосистеми університету «Sikorsky Challenge»; поінформував про найуспішніші проекти, що реалізовано в цьому середовищі; представив деякі результати Форсайту економіки України на середньостроковому і довгостроковому часових горизонтах та ознайомив їх з проектом створення на базі КПІ ім. Ігоря Сікорського інноваційного наукового містечка «Політеко Сайєнс Сіті». Розповідаючи про міжнародних партнерів Інноваційної екосистеми, ректор зупинився на співпраці з ізраїльськими інноваційними компаніями та їхньою участю в організації і роботі щорічних фестивалів інноваційних проектів «Sikorsky Challenge», а також в діяльності Стартап-школи КПІ та розвитку її філій. Насамкінець учасники зустрічі розглянули можливості поглиблення зв’язків між інноваційними структурами обох країн як на системному, так і на локальному рівнях. Головну увагу в цьому контексті було, звісно, приділено, питанням зміцнення партнерських зв’язків між КПІ ім. Ігоря Сікорського та відповідними компаніями і науковими лабораторіями Ізраїлю.

Дата події