Протягом двох днів, 14–15 листопада 2018 р., у 31-му корпусі студенти та співробітники університету мали змогу безкоштовно перевірити слух на надсучасному аудіометричному обладнанні компанії "Все для вуха". Нагодою скористалися 104 особи (70% – студенти, 30% – співробітники). У 11 осіб виявили порушення слуху (6 студентів та 5 співробітників), що підтвердило статистику ВООЗ і МОЗУ: кожна 10-та людина в Україні (світі) має порушення слуху, але не знає про це. Особам з виявленими порушеннями запропонували подальше безкоштовне дообстеження, з результатами якого варто звернутися до лікаря-отоларинголога.

Акція з перевірки слуху стала можливою завдяки соціальному проекту "Unmute", партнером якого виступила компанія "Все для вуха", а підтримала  Студентська соціальна служба КПІ ім. Ігоря Сікорського. Метою акції було спонукати студентську молодь до збереження власного здоров'я та розвінчати міф, що зниження слуху стосується тільки людей похилого віку. Особливо в сучасному світі, коли молоді люди слухають багато музики на високій гучності та практично щодня стикаються з  шумовим забрудненням. І, оскільки зниження слуху не завжди помітно суб'єктивно, важливо вчасно виявити наявність порушень та звернутися до лікаря. За даними ВООЗ, вчасно виявлені порушення слуху у більшості випадків виліковуються.

У рамках акції співробітник компанії "Все для вуха" – випускник КПІ ім. Ігоря Сікорського Максим Мельніченко, передав для кафедри акустики та акустоелектроніки, де навчався,  сучасний аудіометр для практичних занять студентів ФЕЛ.

Інф. Студентської соціальної служби

Репортаж про соціальний проект "Unmute" у 4-му випуску програми "Події тижня КПІ" Медіацентру КПІ (0:25)

[14,15.11.2018 | 14:00 - 17:30] Благодійна акція з безкоштовної перевірки слуху в КПІ ім. Ігоря Сікорського!

В рамках соціального проекту «Unmute» медичною компанією «Все для вуха» буде здійснена безкоштовна перевірка слуху.  Акція буде проходити 14 та 15 листопада 2018 р. в КПІ ім. Ігоря Сікорського в приміщенні Радіо КПІ, 31 корпус, цокольний поверх і триватиме з 14:00 до 17:30 год. Співорганізаторами заходу також являється Студентська соціальна служба КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Акція покликана спонукати студентську молодь до збереження власного здоров'я, адже кожна 10-та людина в Україні має порушення слуху, але не кожна з них знає про це.

Метою акції є розвінчання міфу про те, що зниження слуху стосується тільки людей похилого віку. Особливо в сучасному світі, коли молоді люди щоденно слухають багато музики на високій гучності та практично щодня стикаються з  шумовим забрудненням. І, оскільки, зниження слуху не завжди помітно суб'єктивно, дуже важливо перевірити слух за допомогою  спеціального обладнання, вчасно виявити наявність порушень та звернутись до лікаря.

За даними ВООЗ, вчасно виявлені порушення слуху у більшій половині випадків можна вилікувати.

Проект «Unmute» створений слабочуючою Наталією Петренко у відповідь на допомогу людям, котрі зібрали для неї кошти на нові слухові апарати. Акт вдячності вилився у масштабний проект.

Партнером соціального проекту є компанія «Все для вуха», яка має у своєму арсеналі надсучасне аудіометричне переносне обладнання для виїзної перевірки слуху та кваліфікованих спеціалістів, а також обіцяє в межах проведення акції приємний сюрприз для однієї з кафедр КПІ ім. Ігоря Сікорського – акустики та акустоелектроніки (ААЕ).

Дата події