З 17 по 21 червня 2019 року в м. Созополь (Болгарія) відбулась Міжнародна науково-технічна конференція "Дні неруйнівного контролю, 2019" (NDTdays 2019). Організатором конференції виступили Болгарське національне науково-технічне товариство з дефектоскопії (BGSNDT), Інститут механіки Болгарської академії наук та Технічний університет м. Варна.

У конференції взяли участь понад 300 фахівців з більш ніж 10 країн. З-поміж усіх поданих матеріалів організаційним комітетом проводився відбір статей для представлення на конференції. Від приладобудівного факультету КПІ ім. Ігоря Сікорського зі стендовими та усними доповідями виступили представники кафедр приладів і систем неруйнівного контролю (В.Г.Баженов, Ю.О.Калениченко, Ю.Ю.Лисенко) та приладів і систем орієнтації та навігації (С.Л.Лакоза, Д.О.Півторак, С.О.Цибульник). У рамках конференції традиційно проходила виставка сучасних приладів та систем неруйнівного контролю, в якій взяли участь болгарські, румунські та українські підприємства галузі.

Традиційно відкривали конференцію М. Міховськи (Президент Болгарського товариства неруйнівного контролю (BGSNDT) та представники інститутів-організаторів.

Конференція NDTdays 2019 вже стала традиційним місцем зустрічі фахівців, науковців, аспірантів, а також випускників минулих років факультету, які працюють у галузі неруйнівного контролю та технічної діагностики в Болгарії.

Під час конференції відбулось обговорення багатьох важливих питань неруйнівного контролю, конференція подарувала учасникам безліч нових ідей для проєктів, що спонукають до творчих пошуків.

У межах культурної програми організаторами було заплановано концерти з майстер-класом по національному танцю та екскурсії  чарівним старовинним містом.

Юлія Лисенко, ст. викл. кафедри приладів та систем неруйнівного контролю ПБФ

Дата події