14 вересня КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідала представницька делегація міського округу Дуньгуань провінції Гуандун Китайської Народної Республіки. Делегацію очолював секретар Окружного комітету Комуністичної партії Китаю голова Постійного комітету Муніципальної ради міського округу Дуньгуань Лян Вейдун, а до її складу входили секретарі Окружного комітету КПК Дуньгуань, очільники провідних науково-технологічних організацій округу, члени окружного уряду й відомі науковці.

Дуньгуань – важливий економічно-промисловий центр КНР. Він лежить у Дельті Перлинної річки. Це один з найбільш урбанізованих регіонів у світі й один із головних центрів економічного зростання Китаю. Населення цього міського округу становить близько семи мільйонів осіб, значна частина яких працює на промислових підприємствах і в інноваційних компаніях.

З представниками округу Дуньгуань зустрілися керівники КПІ ім. Ігоря Сікорського та представники низки його факультетів та інститутів. Участь у зустрічі взяли проректор університету з міжнародних зв'язків член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, декан зварювального факультету Сергій Фомічов. заступник декана інженерно-фізичного факультету Світлана Чернега, заступник керівника департамента міжнародного співробітництва Ксенія Юдкова та інші.

Після взаємних привітань і презентацій, учасники зустрічі обговорили питання налагодження співпраці та його найперспективніші напрями. Головний наголос при цьому було зроблено на питаннях започаткування спільних дослідницьких проектів із залученням до них фахівців КПІ ім. Ігоря Сікорського та провідних інноваційних центрів округу Дуньгуань, передусім створеної нещодавно в окрузі лабораторії нових матеріалів Songshan Lake Materials Laboratory. Тож і розмова торкалася передусім співпраці в галузі матеріалознавства та нових матеріалів

Насамкінець гості оглянули зал Вченої ради університету, Музейну площу і зробили фото на пам’ять біля пам’ятника Ігорю Сікорському.

Дата події