З 23 липня по 3 серпня 2018 року група дітей співробітників КПІ ім. Ігоря Сікорського віком від 10 до 14 років (на фото) відвідала Республі­ку Польща. Це вже п'ятий поспіль літній табір, організований у рамках співпраці між профспілковими організаціями Київської та Варшавської політехнік  .

Цьогорічна програма була досить насиченою і передбачала освітньо-пізнавальні, екскурсійні, спортивно-розважальні заходи у  Варшаві й Грибові.

З 23 по 28 липня юні політехніки перебували у Варшаві, де милувалися панорамою міста з оглядового майданчика Палацу культури і науки, відвідали музеї історії польських євреїв, Варшавської Праги, Палац Бельведер і Королівські Лазеньки, прослухали пізнавальну розповідь про Старе і Нове місто, гуляли вечірнім містом.

У Музеї історії польських євреїв діти ознайомились з тисячолітньою історією єврейської громади Польщі, погортали інтерактивні книги, переглянули відео­матеріали, відчули себе майстрами друкарської справи.

Велике враження на всіх справили Бельведерський палац і Королівські Лазеньки – палацово-парковий комплекс неймовірної краси у стилі класицизму. Діти побували на екскурсії у палаці,  гуляли затишними алеями цього комплексу, милувалися архітектурними пам'ятками, доглянутими рослинами, спостерігали за білочками, павичами, насолоджувалися прохолодою під кронами дерев у спекотний літній день, слухали спів численних птахів.

Попри насичену екскурсійну програму, діти у Варшаві мали вільний час, який проводили весело і активно. Зокрема, було організовано пікнік, прогулянку та ігри у парку Поле Мокотовське.

Юні політехніки відвідали Варшавську політехніку. Дітей вразили велич та продуманість архітектури головного корпусу університету. А ще вони поспілкувалися з професором Янушем Вало (Januszem Walo) та його колегами, розпитали їх про особливості навчання в Польщі та у Варшавській політехніці.

Друга половина перебування у Польщі пройшла у місті Грибові, розташованому на півдні країни, на річці Бяла серед мальовничої гірської природи. Цю частину відпочинку можна назвати спортивно-оздоровчою. Кожен день починався з розминки на свіжому повітрі і був сповнений спортивними та логічними іграми.

 Перебування у Грибові запам'яталося і сходженням на одну з навколишніх гір, на якій символічно закріпили жовту хустинку Київської по­літехніки та засвідчили, що юні політехніки мають сили й наснагу до підкорення різних вершин.

Незабутні враження діти отримали і від відвідування муніципального басейну в містечку Новий Сонч та мальовничого курортного міста Криниця, де піднялися на фунікулері до парково-гірської зони (Паркова гора), прогулялися затишними вуличками міста, придбали сувеніри.

 Передостанній день перебування у Польщі ознаменувався традиційним дружнім прощальним вогнищем, смачними стравами, обміном враженнями, побажаннями і контактами.

Хочеться подякувати організаторам та натхненникам цієї незабутньої поїздки з польської й української сторін, і окремі слова вдячності ректору Варшавської політехніки, почесному доктору КПІ ім. Ігоря Сікорського професору Яну Шмідту.

Інф. дитячої комісії профкому КПІ ім. Ігоря Сікорського

Літнє оздоровлення дітей співробітників університету

[літо 2018] Літнє оздоровлення дітей співробітників університету

Профком працівників КПІ ім. Ігоря Сікорського пропонує літнє дитяче оздоровлення у 2018 році у таких таборах:

  • дитячий заклад санаторного типу "Лікувально-оздоровчий комплекс “Верховина” (Івано-Франківська обл., смт Верховина)
  • дитячий оздоровчий центр «Сонячний берег» (Одеська обл., Білгород-Дністровський р-н, смт Сергіївка, вул. Гагаріна, 11).

На оздоровлення направляються діти шкільного віку, але не молодші 7 років.

Також є можливість отримати путівку на оздоровлення для матерів з дітьми до бази відпочинку «Медик» (смт Затока, Одеська обл.).

У липні-серпні планується направлення дітей до табору у Польщі.

Детальніша інформація про оздоровлення за посиланням http://profkom.kpi.ua/category/dityam-spivrobitnikiv/.

З питань оздоровлення дітей звертайтеся до голів профбюро факультетів/інститутів та структурних підрозділів КПІ ім. Ігоря Сікорського

Інф. Профкому КПІ ім. Ігоря Сікорського

Дата події