6 квітня КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідала делегація депутатів Національної асамблеї (Нижня палата парламенту) Франції - членів парламентської Групи дружби «Франція-Україна».

До її складу входили голова Групи дружби «Франція-Україна» Валерія Фор-Мунтян, заступники голови і члени Групи Жан-Клод Леклабар, Марк Ле Фур та Лоранс Трастур-Існар, а також керівник відділу міжнародних зв’язків Національної асамблеї Франції Фредерик Тейє. Їх супроводжував аташе з питань з університетського та наукового співробітництва Посольства Франції в Україні Сільвен Ріголе, співробітники Секретаріату Верховної Ради України та помічники народного депутата України Олексія Гончаренка.

Гості оглянули меморіальні дошки в історичному корпусі №1 університету, Музейну площу, Алею видатних учених і конструкторів, життя і діяльність яких була пов’язана з КПІ, ознайомилися з експозиціями Державного політехнічного музею та його Відділу авіації і космонавтики імені Ігоря Сікорського.

Після екскурсії з французькими парламентарями зустрілися перший проректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Юрій Якименко, проректор з міжнародних зв’язків член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, заступник керівника Департаменту міжнародних зв’язків Євген Поліщук, співробітники Українсько-Французького центру університету та інші. Учасники зустрічі обговорили низку питань співпраці між КПІ та французькими університетами, участі київських політехніків у спільних навчальних програмах і перспективи розширення такого співробітництва. Зокрема, порушувалися питання щодо поглиблення співпраці за напрямами ІТ-технологій, електроніки та інших. Насамкінець представникам Нижньої палати французького парламенту було передано диски з докладною інформацією про університет, його факультети та інститути, а також про співпрацю КПІ ім. Ігоря Сікорського з французькими вишами та науковими центрами.

Дата події