16 грудня в КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся День відкритих дверей.

З самого ранку корпус №1 Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» заповнили майбутні абітурієнти та їхні батьки. До університету вони прийшли для того, щоб ознайомитися з його факультетами та інститутами і дізнатися про особливості майбутньої вступної кампанії.

Знайомство розпочиналося буквально з порога: свої інформаційні стенди в коридорі корпусу розгорнули всі навчальні підрозділи університету. Це дозволило гостям одразу після реєстрації поспілкуватися біля них з викладачами та очільниками факультетів та інститутів КПІ Ім. Ігоря Сікорського та отримати відповіді на запитання щодо напрямів підготовки, практик і стажувань, можливостей працевлаштування за обраним фахом тощо. Учасникам Дня відкритих дверей роздавалися й відповідні друковані матеріали. Для охочих також було організовано екскурсію по університету та Державному політехнічному музею.

Утім найбільше інформації чекало на них під час зборів у Великій фізичній аудиторії. Відкрив їх перший проректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Юрій Якименко. Він розповів про історію та традиції університету, про особливості навчання в ньому й про перспективи, які відкриватимуться перед тими, хто вирішить здобувати тут вищу освіту. Ну і, звісно, про вимоги до них. А ще він говорив про унікальні можливості для всебічного оволодіння обраним фахом і набуття навичок, необхідних для самореалізації в сучасному світі, що їх надає університет усім своїм студентам.

Докладніше про умови вступу розповіла учасникам Дня відкритих дверей заступник Відповідального секретаря Приймальної комісії університету Радміла Сегол. Отже, у 2018 році кожен вступник матиме змогу подати 7 заяв на місця державного замовлення на 4 спеціальності. З огляду на те, що КПІ ім. Ігоря Сікорського проводить підготовку фахівців за 42 спеціальностями та 191 спеціалізацією на 25 факультетах та інститутах, – вибір для тих, хто обере саме його, неабиякий. Радміла Сегол також розповіла про календар вступу: на подання документів і визначення пріоритетів надається два тижні: початок реєстрації електронних кабінетів вступників – 29 червня, початок прийому документів – 12 липня, 1 серпня буде оприлюднено списки рекомендованих до зарахування за державним замовленням, 6 серпня – завершиться термін прийому оригіналів документів, 7 – буде видано наказ про зарахування за держзамовленням, 18 серпня – відбудеться зарахування на навчання за контрактом. Розповіла вона й про особливості прийому на різні спеціальності й повідомила, що повну інформацію про умови прийому ближчим часом буде розміщено на сайті Приймальної комісії університету (http://pk.kpi.ua/) та на її сторінках у соціальних мережах.

Доповнив її розповідь заступник Голови Приймальної комісії Валерій Можаровський. Він зупинився на окремих питаннях процедури вступу до університету і відповів на запитання майбутніх абітурієнтів та їхніх батьків.

Наступним перед гостями університету виступив завідувач кафедри військової підготовки полковник запасу Олексій Царенок. Він розповів про те, як у КПІ ім. Ігоря Сікорського можна здобути військову спеціальність і стати офіцером запасу, а також про те, за якими напрямами проводиться підготовка на кафедрі.

Останнім на трибуну Великої фізичної аудиторії вийшов керівник напряму профдіагностики Київського молодіжного центру Микола Нестеренко. Його виступ стосувався сучасних методів професійної орієнтації. Він, зокрема, поінформував майбутніх абітурієнтів про методики проведення профорієнтаційного тестування і про сучасні психодіагностичні підходи у визначенні придатності молодих людей до роботи за тим або іншим фахом. Насамкінець Микола Нестеренко запропонував охочим безкоштовно пройти таке тестування у віддаленому режимі на сайті «Моя кар’єра» (http://mycareer.org.ua) з наступними отриманням рекомендацій від фахівців Центру.

Завершилася робота Дня відкритих дверей безпосередньо на факультетах і кафедрах університету.

На фото: перед майбутніми абітурієнтами та їхніми батьками виступає перший проректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Юрій Якименко

День відкритих дверей

[16.12.2017 | 9:00 - 16.00] День відкритих дверей

Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» запрошує на «День відкритих дверей» 16 грудня 2017 року з 9.00 до 16.00.

Місце проведення – Велика фізична аудиторія, корп.1 (проспект Перемоги, 37)

В програмі заходу:

09.00 Реєстрація учасників, (корп.1, 1-й поверх)
09.30 – 11.00 Інформація про навчальні підрозділи університету (корп.1, 1-й поверх)
10.00 – 10.45 Екскурсія по КПІ і Державному політехнічному музею (збір біля центрального входу до корп. 1)
11.00 – 12.00 Загальні збори у Великій фізичній аудиторії:
- інформація щодо Правил прийому до КПІ ім. Ігоря Сікорського у 2018 році,
12.00 – 12.30 Спілкування з представниками факультетів/інститутів  (корп.1, 1-й поверх)
12.30 – 15.00 «Дні відкритих дверей» факультетів/інститутів.
Більш детальну інформацію дивіться на сайтах кафедр та факультетів КПІ ім.Ігоря Сікорського
14.00 – 16.00  Профорієнтаційне тестування (за попередньою реєстрацією. Збір біля центрального входу до корп. 1)

Запрошуємо до найкращого технічного університету України!

Увага! Попередня реєстрація

Дата події