У КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулася ІІ Міжнародна науково-практична онлайн-конференція "Корпус та дискурс". Її організувала і 29 листопада минулого року провела кафедра англійської мови технічного спрямування №1 факультету лінгвістики. У конференції взяли участь викладачі та науковці КПІ, Університету Неймегена (Нідерланди), Університету Хасана ІІ (Марокко), Університету Лусофони (Португалія) та багатьох інших.

Розпочала роботу конференції виконавча директорка The Global Seal of Biliteracy Лінда Ігнац, яка ознайомила із специфікою сертифікації знань іноземних мов. Змістовну доповідь на тему "Використання літератури як інструменту в навчанні іноземної мови" представила докторка Університету Неймегена Хосе Горіс.

Серед українських викладачів та науковців доповіді на конференцію підготували: викладачка кафедри англійської мови технічного спрямування №1 Алла Кондрашова з темою "Навчання письма в неоднорідних групах", у якій було представлено різні підходи до викладання письма різним категоріям студентів; Ірина Присяжнюк з темою "Відгук про онлайн-сертифікацію Tesol", у якій викладачка поділилася власним досвідом проходження онлайн-курсу Tesol, особистими враженнями від нього та корисними порадами для всіх учасників конференції. У доповіді викладачки Оксани Івасюк висвітлювалося поняття соціолінгвістичної компетенції та її вплив на процес викладання іноземної мови.

Під час конференції розглядалася проблематика використання новітніх технологій для забезпечення якісного навчання студентів в умовах та реаліях сьогодення. Зокрема, в доповіді "Використання дошки Miro" викладачка Катерина Рябова сформулювала всі можливості платформи Miro та розповіла детально про її функції, доступні для використання викладачами.

Доповідачі також торкались і багатьох інших тем, важливих у процесі підготовки сучасного викладача вищої технічної школи.

Тези доповідей опубліковані окремим збірником, а також доступні на сайті кафедри АМТС №1 - http://corpora.kamts1.kpi.ua/.

Д.С. Щипачова, викладачка кафедри АМТС №1

Дата події