Дорогі київські політехніки!

Цього дня 1919 року на Софійському майдані в Києві відбулося проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки в одну державу. Здійснилася споконвічна мрія українського народу відродити неподільну та незалежну державу. Ми вшановуємо цю подію і пишаємося героями того часу.

Говорячи про соборність держави, ми насамперед маємо на увазі її територіальну цілісність. Однак соборність і територіальна цілісність держави ґрунтується передусім на системі моральних об’єднавчих цінностей громадян і їхнього переконання належати до єдиної нації. Це особиста відповідальність за кожного зокрема та суспільство загалом, це прагнення невпинного розвитку та духовного збагачення, це готовність протистояти загрозам посягання на ці цінності.  

На жаль, проголошена 1919 року єдина держава через сто років потребує захисту. І навіть у сучасному розвиненому, цивілізованому світі, що так ревно декларує мирне й демократичне існування, українські громадяни платять високу ціну за територіальну цілісність, національну соборність, єдність і свободу своєї країни.

Пам’ятаємо свою історію, вшановуємо своїх героїв і, дбаючи та захищаючи єдність і суверенітет своєї держави й народу України, неухильно рухаємося вперед.

З повагою
ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського Михайло Згуровський

Дата події