Очільники КПІ ім. Ігоря Сікорського 12 січня в режимі онлайн зустрілися зі своїми колегами з Університету міста Аріель (Держава Ізраїль). Ізраїльських освітян і науковців представляли ректор Аріельського університету Альберт Пінхасов, помічник президента цього університету з питань проєктів та співпраці, директор стратегічного розвитку проєктів Надія Єрмакова. Від КПІ ім. Ігоря Сікорського у зустрічі взяли участь ректор університету академік НАН України Михайло Згуровський, проректор з міжнародних зв'язків член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, президент Наукового парку "Київська політехніка" Богдан Андрійцев, декан факультету біомедичної інженерії Віталій Максименко, помічник ректора Богдан Дуда. Метою зустрічі було обговорення перспектив партнерства між нашими двома університетами.

Серед напрямів співпраці, визнаних сторонами такими, що є прийнятними для розвитку співпраці, стали програми академічної мобільності, спільні розробки у сфері наукових інновацій і трансферу технологій, наукові дослідження.

Коментуючи хід і результати зустрічі, Богдан Андрійцев відзначив, що Університет міста Аріель активно розвивається, причому в цьому закладі реалізуються багато найновіших і найперспективніших проєктів. А КПІ є давньою фундаментальною школою з відомими традиціями, тож саме тут може бути вибудувана ефективна і цікава колаборація між обома вишами. Також він висловив сподівання,  що стартапівський дух ізраїльських університетів запануватиме і в Київській політехніці.

Віталій Максименко зауважив: "Є напрями, які стосуються безпосередньо нашого факультету біомедичної інженерії, кафедри, яка займається медичним приладобудуванням. І, безумовно, це та галузь, яка зацікавить наших колег з ізраїльського університету". 

Сергій Сидоренко назвав кілька точок дотику КПІ і Університету Аріель  в питаннях кібербезпеки, матеріалах  нанотехнологій, біомедичної інженерії, боротьби з тероризмом. І підкреслив, що швидко розвинути ці напрями й піднести їх на новий рівень є справою цілком можливою.

Довідково:

Університет міста Аріель створено в 1982 році. Тепер на його чотирьох факультетах (гуманітарному, інженерному, медичному і природничих наук) навчаються понад 15 тис. студентів. Університет має дослідницькі центри: альтернативних джерел енергії, розробки засобів боротьби з терором, дослідження матеріалів, робототехніки, а також прискорювач  вільних електронів. Чимало вчених університету відіграють ключову роль в ізраїльській і світовій науці,  поєднуючи педагогічну діяльність з науковими розробками в таких галузях, як робототехніка, електрооптика, проводять дослідження з проблем ракових захворювань та інше. Своїм девізом Аріельський університет обрав принцип високої якості навчання і професійної практики.

Київська політехніка провела онлайн-зустріч з делегацією Університету Аріель (Ізраїль).

Сторони розглядають співпрацю за напрямами академічної мобільності, розроблень у сфері наукових інновацій, трансферу технологій і наукових досліджень.

Дата події