Навчальний рік лише розпочався, а в КПІ ім. Ігоря Сікорського вже стартувала підготовка до вступної кампанії 2022 року. 9 жовтня в режимі онлайн відбувся черговий День відкритих дверей КПІАбітFest, організований департаментом навчально-виховної роботи. Цього разу він був присвячений роботі над помилками вступної кампанії 2021 року. Слухачі розрахованого передусім на майбутніх вступників та їхніх батьків заходу могли отримати відповіді на найпоширеніші запитання щодо вступу з практики представників відбіркових комісій КПІ. До КПІАбітFest можна було долучитися на офіційній сторінці університету на ютубі та інтернет-ресурсах для вступників.

Спростування хибності деяких думок щодо процесу вступу до університету, застереження стосовно нераціональних дій, розгляд помилок, курйозних випадків, яких припускалися під час вступної кампанії, – про все це розповідали представники відбіркових комісій Андрій Новосад (РТФ), Антон Сиротенко (ФМФ), Ольга Існюк (ФЛ), Олег Новохат (ІХФ).

Ведуча КПІАбітFest Ірина Козак озвучила відповіді на запитання, які найчастіше надходили від вступників та їхніх батьків під час цьогорічної кампанії. Зокрема, на запитання "Що таке пріоритети та як їх правильно розставити?" була надана дослівно така відповідь: "Пріоритети – це цифри, які позначають ваш вибір під час подання заяв за державним замовленням. Їх може бути лише п'ять. На перше місце, тобто перший пріоритет, варто поставити вашу омріяну спеціальність, саме таку, на яку ви найбільше хочете вступити. На друге місце – ту спеціальність, де у вас є реальні шанси на вступ, хоча на неї вам хочеться вступати трохи менше, ніж на омріяну. І так до п'ятого. Не варто подавати заяви, якщо ви точно не плануєте навчатися за цією спеціальністю, навіть у разі, якщо вас рекомендують до зарахування. Бо так ви втратите і власний час, і пріоритет та знизите шанси на вступ інших вступників. Ви всі в однакових умовах. Змінити пріоритети неможливо. А на контракт жодних пріоритетів не передбачено. Обирайте свідомо та не поспішайте". Ще одне запитання – "Який конкурсний бал є мінімальним для вступу до КПІ ім. Ігоря Сікорського?" І така відповідь: "Для вступу до нашого університету конкурсний бал становить 125, як за держзамовленням, так і на контракт. Тому, якщо ви маєте результат нижчий за 125, не варто подавати заяву на вступ, інакше цей пріоритет згорить, а на контракт у вас шансів також не залишиться". Переглянути відповіді на всі запитання, які були озвучені під час Дня відкритих дверей, можна на вказаних інтернет-ресурсах.

Про те, що потрібно для підготовки до вступу й успішного складання ЗНО та як вступити на підготовчі курси КПІ, розповіла керівник відділу підготовки до вступу в ЗВО Інституту моніторингу якості освіти КПІ ім. Ігоря Сікорського Тетяна Юр'єва.

Традиційно, у завершальній частині Дня відкритих дверей КПІАбітFest представники інститутів і факультетів університету розповідали про особливості навчання в своїх підрозділах.

Детальніше ознайомитися з факультетами та інститутами, поставити свої запитання щодо вступу на навчання можна буде на продовженні КПІАбітFest. Окрім того, під час шкільних канікул з 25.10 по 30.10 майбутні вступники зможуть долучитися і до роботи Інженерної школи.

[09.10.2021 / 12:00] День відкритих дверей

День відкритих дверей КПІАбітFest уже 9 жовтня о 12.00! Розпочався новий навчальний рік і ми вже готуємося до вступної кампанії 2022: 9 жовтня на КПІАбітFest ми проведемо роботу над помилками вступної кампанії 2021, надамо відповіді на найпоширеніші питання вступників та їхніх батьків.
Поставити запитання можна під час прямого ефіру.

Де: YouTube (https://youtu.be/KAoEH3xHrbs)

Вступник на сайті (https://pk.kpi.ua/) | фейсбук (https://www.facebook.com/vstupnikkpi/) | інстаграм (https://instagram.com/abiturient_kpi) | телеграм (https://t.me/vstup_kpi)
З питаннями сюди (http://t.me/pk_kpibot)

Ми чекаємо на вас!

Дата події