Цього року відпочинок співробітників КПІ ім. Ігоря Сікорського та членів їхніх родин традиційно відбувався на університетських оздоровчих базах – ОК "Маяк", СВСТ "Сосновий" та СОТ "Політехнік". Як і торік, через карантинні обмеження бронювання путівок здійснювалося в онлайн-режимі. Як виявилося, таке бронювання є зручним і безпечним способом придбання путівок. До того ж, система сервіс-бронювання була модернізована та налаштована спеціально так, щоб усі охочі, маючи доступ до Інтернету, могли оформити путівку з будь-якої точки. Членам профспілки працівникам і аспірантам, а також їхнім дітям та онукам водночас враховувалося здешевлення путівок від профкому.

Сезон на  базах ОК "Маяк" та СВСТ "Сосновий" розпочався з прийому відпочивальників у режимі "бази вихідного дня" з 14 червня. Від 28 червня  було розпочато повноцінний оздоровчий сезон. Він тривав по 4 вересня, а СОТ "Політехнік" приймає відпочивальників і тепер, адже працює він протягом року.

Реалізація путівок з харчуванням до ОК "Маяк" та СВСТ "Сосновий"  проводилася на фіксовані дати заїздів на 12 або 6 днів. Однак була можливість придбати путівку і без харчування. Цього року на базі "Маяк" було змінено  формат харчування – в їдальні було встановлено лінію роздачі їжі. Це дозволило урізноманітнити та збалансувати меню, в якому було представлено на вибір декілька перших і других страв, фрукти, овочі, хлібобулочні вироби, напої та інше.

Відпочивальникам пропонувалося багато розваг. Отож в ОК "Маяк" проводилися різноманітні квести для дітей, змагання з кіберспорту, турніри з волейболу та настільного тенісу, концерти талантів, показ мультфільмів і фільмів у кінотеатрі, вечірні кіносеанси просто неба, а також багато іншого. У СОТ "Політехнік" було організовано свято Івана Купала, усім учасникам квестів і змагань були вручені символічні призи. Відпочивальники  мали можливість пограти в теніс, волейбол і більярд та, звичайно ж, насолодитися відпочинком на природі й купанням у Київському морі. На всіх базах відпочинку було проведено фотоконкурс, участь у якому взяли всі охочі.

Слід відмітити, що в період підготовки до початку оздоровчого сезону на базах відпочинку було проведено поточні ремонти житлових кімнат, сантехнічних вузлів, електричних мереж, пожежної сигналізації, збільшено та облаштовано місця для відпочинку. На всіх базах встановлено нові спортивні майданчики, оновлено дитячі майданчики та закуплено спортивний інвентар. Звісно,  частково оновлено номерний фонд з поліпшенням умов проживання. Допомогу в придбанні та облаштуванні спортивних, дитячих майданчиків та придбанні спортінвентарю надав об'єднаний профком.

Під час відпочинку на базах виконувалися протиепідемічні заходи – поверхні оброблялись дезінфікуючими розчинами, витримувалась необхідна дистанція між столами в їдальнях, персонал працював у захисних масках, було закуплено необхідну кількість антисептиків, пірометрів, медичних масок. Більшість працівників баз відпочинку були вакцинованими.

У підсумку, за минулий сезон в ОК "Маяк" відпочили 2300 осіб, з них 795 працівників КПІ, 166 їхніх дітей та онуків, 450 студентів. У СОТ "Політехнік" – 1714 осіб, із них 289 працівників. СВСТ "Сосновий" прийняв 491 особу, з них 116 працівників.

Окрім відпочинку на університетських базах, працівники-члени профспілки цього року мали можливість відпочити разом з дітьми на пільгових умовах в оздоровчих закладах, які були запропоновані Київською міською організацією профспілки працівників освіти і науки України. На базі відпочинку "Медик" (смт. Затока, Одеська обл.) відпочили 15 осіб, на базі лікувально-оздоровчого комплексу "Сідус" (смт. Східниця, Львівська обл.) – 14 осіб. Тривалість змін у цих закладах складала 14 днів. Працівники сплачували за себе та дітей 50% вартості путівки. Члени профспілки мали також можливість оздоровити своїх дітей шкільного віку в дитячих закладах санаторного типу лікувально-оздоровчих комплексів "Верховина" (смт. Верховина, Івано-Франківська обл.) та "Карпатські зорі" (м. Косів, Івано-Франківська обл.). Загалом до цих закладів було направлено 29 дітей.

Для членів профспілки, які потребують за показанням лікарів санаторно-курортного лікування, профком виділяв путівки в санаторії на пільгових умовах. Було надано 34 путівки в санаторії України. Найбільшим попитом користувалися путівки в санаторії "Червона калина" (с. Жобрин, Рівненська обл.) – 16 путівок, "Жовтень" (Конча-Заспа) – 8 путівок, "Авангард" (м. Немирів, Вінницька обл.) – 4 путівки, "Поділля" (м. Хмельник, Вінницька обл.) – 2 путівки.

Тепер осінь, триває сезон "тихого полювання" – збору грибів. Отже запрошуємо вас, шановні співробітники, у СОТ "Політехнік". Він працює протягом року і має спальний корпус з усіма зручностями, який опалюється. В ньому можна комфортно розміститися в номерах для двох, чотирьох або шести осіб. Будемо раді бачити вас!

Усі відповіді на запитання стосовно розміщення на базах відпочинку університету можна отримати за тел.:  098 946 14 73, 066 956 69 68, e-mail: ozdorovlennya.kpi@gmail.com.

За інф. департаменту майнових і соціальних питань та профкому КПІ ім. Ігоря Сікорського

Довідково:

ОК "Маяк" розташований на березі  Чорного моря у смт. Лазурне Херсонської області. СОТ "Політехнік" – у   мальовничому куточку серед лісосмуги на березі Київського водосховища у с. Глібівка Київської області. СВСТ "Сосновий" – у зеленій зоні на березі Дніпра в м. Українка Київської області.

Дата події