Академічної стипендії Президента України в цьому семестрі удостоївся четвертокурсник ФСП, який навчається за спеціальністю "Право", – Ілля Ярош.

Приємний юнак з відкритою посмішкою, розмовляє гарною українською: "Чому обрав КПІ? Бо чув про університет лише найкращі відгуки та рекомендації від знайомих. Тому вирішив, що зможу тут усебічно розвиватися. Також сподобалося, що всі навчальні корпуси та гуртожитки зручно розташовані на одній території".

Про фах юриста, точніше адвокатську діяльність, юнак мріяв з дитинства. Як згадує Ілля, він завжди відстоював свою думку і намагався дійти до істини, що дуже важливо для роботи правознавця. Крім того, студент вважає, що юриспруденція – це чудовий майданчик для того, щоб заявити про себе. "Хочу розвиватися як атдвокат і захищати людей, прагну справедливості, – говорить він. – Вважаю, що правові знання допоможуь мені у житті, оскільки в моїх планах підвищувати правову та інформаційну свідомість українців". Гарна і благородна мета, адже правова обізнаність нашого населення залишає бажати кращого. Відповідно, юнак захоплюється історією України та прагне, щоб наша країна стала могутньою і впливовою державою. Він вірить "у себе та свою країну".

"З одного боку, навчання мені дається доволі легко, – розповідає Ілля, – а з іншого – за цим стоїть кропітка праця, оскільки, виконуючи будь-яке завдання, я намагаюся вичитати кожне слово та кілька разів проаналізувати правову норму. Саме завдяки цьому я отримую оцінки "відмінно" і постійно перебуваю у трійці студентів з найвищим середнім балом на курсі".

Варто зауважити, що І.Ярош уже має понад 15 наукових публікацій, зокрема статті з теорії держави і права, кримінального та цивільного процесів у вітчизняних фахових виданнях "Наукові записки НаУКМА" та "Юридична Україна", а також тези доповідей на наукових конференціях. Теми досліджень, які його зацікавили, – це демократичний режим як форма держави та історія української державності в контексті розвитку українського суспільства.

Вступаючи до університету, Ілля планував займатися публічною діяльністю. І вже на третьому курсі заснував громадську організацію для проведення освітніх та соціальних заходів (лекції для учнів шкіл, відвідування дитячих будинків тощо).

Ще одним захопленням студента є футбол. Він активний вболівальник київського "Динамо", багато знає про команди та турніри. Крім командної гри, його приваблює спортивне єдиноборство, тому хотів би навчитися фехтування, оскільки подобається мистецтво двобою, яке сягає корінням до спорту аристократів і військової еліти. Також Ілля знаходить час і для читання, спілкування з друзями, навіть на віршування, коли "приходить натхнення".

Щоб розвиватися і рухатися далі, потрібно визначитися з пріоритетами. Тож серед планів на майбутнє студент називає вступ до магістратури, продовження наукових досліджень, розширення сфери діяльності та підвищення популярності своєї громадської організації, а також "бути чесним та відданим сім'ї, друзям і Батьківщині, не поступатися своїми принципами та переконаннями".

Дата події