"Добрий день. Мене звати Павловська Катерина, я студентка 2-го курсу КПІ, навчаюся за спеціальністю "Прикладна математика", – так почалося моє знайомство зі стипендіаткою Монобанку, яка за результатами зимового семестрового контролю має показник успішності у навчанні 99,71 бала.

Дівчина розповіла, що до Київської політехніки приїхала з м.Козятин (Вінницька обл.), де навчалася у спеціалізованій школі №1 ім. Т.Г.Шевченка, у фізико-математичному класі. Їй подобаються точні науки, у школі брала активну участь в олімпіадах, конкурсах, навчалася в МАН. А на дозвіллі легко обставляла ровесників у настільний теніс.

"Моє знайомство з КПІ ім. Ігоря Сікорського розпочалося з участі в конкурсі стартапів "Sikorsky Сhallenge", підготуватись до якого допомогла вчителька математики Інна Володимирівна Мадей, – розповідає студентка. – Саме тоді я відчула атмосферу КПІ, і точно зрозуміла, що хочу вступати саме до цього вишу. Розуміла, що ідеальним варіантом буде ФПМ та спеціальність "Прикладна математика", адже для мене це вдале поєднання математики та програмування – саме того, чим я полюбляю займатися".

Їй пощастило хоча б один семестр відчути себе повноправним членом КПІшної родини та пліч-о-пліч з одногрупниками посидіти на студентській лаві. Бо через карантинні обмеження вже другий рік бачить лише їхні обличчя у віконечках на екрані комп'ютера. "Особисто для мене складнощів у дистанційному навчанні не було, – ділиться Катя. – Навпаки, стало більше часу для виконання завдань, проходження різноманітних навчальних курсів та участі в цікавих проєктах. Круто, що КПІ надавав ліцензію Coursera, активно її використовувала". Також студентка взяла участь в онлайн-конференціях з фізики, логіки, психології конфлікту, культури науково-технічного мовлення фахівця, екології, англійської та подала матеріали до збірників.

А ще вона прагне вдосконалювати свої знання і навички у сфері аналітики: "Ця галузь для мене є найцікавішою, я просто фанатію від можливостей, що відкриваються. Зараз я Intern Product Analyst, і моя місія – допомагати людям знаходити роботу, використовуючи продуктову аналітику. Гріє думка, що мої знання можуть змінити долю людини на 180 градусів і в кращий бік".

На запитання, як вдається так багато встигати й мати гарні результати, студентка відповіла, що мріє розвиватись у сфері аналізу даних. Їй подобається те, чим нині займається: "Я кайфую від процесу, думаю, це найголовніше. Напевно тому й отримую відповідні результати". Про плани на майбутнє конкретно не уточнила, але зауважила, що вони "просто величезні".

Несподівано з'ясувалося, що донедавна Катерина професійно займалася карате та настільним тенісом. Тільки щаслива людина може сказати про себе: "Моє дозвілля – це переважно самонавчання, оскільки моя майбутня професія – це і є моє хобі". На думку студентки, якщо людина отримує задоволення від процесу та бачить результат своєї праці – це справжній професіонал своєї справи, який досягне вершин на своєму кар'єрному шляху.

І вже прощаючись додала: " Я дуже вдячна батькам та рідним за підтримку та віру в мене, а викладачам КПІ ім. Ігоря Сікорського – за ту базу знань, яку вони дають, це дійсно круто". Дійсно, "круто". Університет може пишатися такими допитливими, цілеспрямованими й старанними студентами.

Дата події