Наприкінці минулого року відбувся Всеукраїнський фестиваль інженерних талантів "FUTURE OF UKRAINE 2021". Це традиційний конкурс для студентів бакалаврату та магістратури закладів вищої освіти України за інженерними напрямами підготовки, організаторами якого є Асоціація ректорів технічних закладів вищої освіти України та благодійна організація "Благодійний Фонд імені Святого Володимира" за участю компаній "Прогрестех-Україна", "Тукана Інжиніринг Україна", "Боїнг Україна". На "FUTURE OF UKRAINE" запрошуються всі, хто хоче спробувати себе у чомусь дійсно масштабному, кому подобається вирішувати нестандартні технічні задачі і хто добре володіє англійською мовою.

Цього року конкурс відбувався дистанційно у три тури. Крізь його горнило пройшли і вийшли у фінал 15 фіналістів із 10 закладів вищої освіти 6 міст України (Київ, Харків, Вінниця, Покровськ, Суми, Львів). Серед фіналістів були і чотири КПІшники: Софія Воєйкова (бакалаврат ННІАТ), Артем Олійник та Андрій Осипенко (обидва – магістратура ННММІ) і Владислав Стретенюк (бакалаврат РТФ).

Завдання фінального туру було присвячено розробці системи завантаження та транспортування багажу для одного з терміналів аеропорту Хітроу. Учасники представляли на розсуд журі командні проєкти з нестандартним та цікавим інженерним рішенням. Усіх фіналістів рішенням "Благодійного Фонду імені Святого Володимира" нагороджено одноразовою стипендією в розмірі 5000 грн. А Владислав Стретенюк став одним із переможців конкурсу й отримав можливість відвідати у США компанію "Боїнг".

Про те, як проходив конкурс, розповіла "Київському політехніку" одна з фіналісток Софія Воєйкова:

– Фестиваль складався з трьох етапів: два тури відбору та фінал, після якого вже визначалися переможці. Перший тур – розв'язання задач з математики, загальної фізики та електротехніки  плюс тестові завдання на знання граматики англійської мови. Другий тур – розробка та розрахунок проєкту сонячної електростанції з урахуванням географічного положення, позиціювання батарей та особливостей мережі, а ще – окремі завдання на здатність сприйняття англійської мови на слух. Фінал складався з двох частин: перша – створення мотиваційної презентації англійською мовою на тему "How my field of knowledge affects the humanity technical progress", яку в перший день фіналу потрібно було презентувати суддям і відповідати на їхні запитання англійською мовою. Друга частина полягала в розробці та вдосконаленні систем прийняття, транспортування та контролю багажу в аеропорту Хітроу. Під час презентацій судді оцінювали командну роботу та розподіл завдань між членами команди.

Дата події