Збірна команда КПІ на чемпіонаті України серед студентів зі скелелазіння (за програмою "боулдеринг"), який проходив з 7 по 9 лютого у Харкові, виборола ліцензії на участь у студентському чемпіонаті світу. Найпрестижніші у світі змагання з цього виду спорту мали пройти в Італії у вересні цього року. Проте через пандемію корона¬вірусу їх перенесено на поки що невизначений термін.

У перший день чемпіонату України кваліфікацію виборола студентка факультету прикладної математики Вікторія Брикалова. У фінальній частині змагань вона хоч і не дотягнулася до медалей, але, посівши 4-те місце, здобула ліцензію на участь у світовій першості. Віка познайомилася зі скелелазінням у нас у клубі "КПІскеля" на відкритих змаганнях лише пару років тому, а торік уже виконала норматив кандидата в майстри спорту і стала чемпіонкою України (вид – "трудність").

26 лютого збірна КПІ зі скелелазіння відправилась до Кременчука, де також були розіграні ліцензії на чемпіонат світу в програмах "швидкість" і "трудність". І тут наша збірна не пасла задніх – стала чемпіоном України серед закладів вищої освіти зі скелелазіння в командному заліку (вид – "трудність") та бронзовим призером у багатоборстві. А ще одна наша студентка – Надія Січкар з Видавничо-поліграфічного інституту – також отримала право представляти КПІ на чемпіонаті світу.

Вадим Михайленко, ст. викладач кафедри фізичного виховання,
Євген Козак, керівник клубу "КПІскеля"

Дата події