Анатолію Івановичу Петренку – 80!

Народився Анатолій Іванович 3 листопада 1935 року в містечку Войтівці Хмельницької області. У 1957 р. закінчив з відзнакою Київський політехнічний інститут за спеціальністю "Електронні прилади".

Засідання комітету Міжнародного форуму "Уроки Чорнобиля – для ядерної безпеки світу"

15 жовтня 2015 року в НТУУ "КПІ" відбулося засідання Науково-організаційного комітету Міжнародного форуму "Уроки Чорнобиля – для ядерної безпеки світу" під головуванням ректора НТУУ "КПІ" М.З. Згуровського та генерального директора ДСП "Чорнобильська АЕС" І.І. Грамоткіна.

Штогріна Олена Сергіївна. Прийняття рішень та штучний інтелект

Олена Сергіївна Штогріна – вихованка Київської політехніки. У 2007 р. вона закінчила ФПМ за спеціальністю "Прикладна математика" та здобула кваліфікацію інженера-математика. Потім навчалася в аспірантурі НТУУ "КПІ".

Катастрофа на Байконурі

Після закінчення Другої світової війни відносини між СРСР і США різко загострилися. Починаючи з 1946 року в США розроблялися плани ядерного нападу на Радянський Союз. У 1946 році Пентагон розробив план "Кліщі", за яким передбачалося скидання 50 авіаційних ядерних бомб на 20 міст СРСР.

У КМДА відзначили кращих студентів

Двісті десять кращих столичних студентів, з них двадцять сім представників Київської політехніки, 22 жовтня отримали з рук голови КМДА В.Кличка свідоцтва про нагородження персональними стипендіями та преміями Київського міського голови.

Круглий стіл до 55-річчя катастрофи на Байконурі

24 жовтня 2015 р. в Державному політехнічному музеї при НТУУ "КПІ" відбулося засідання круглого столу, присвячене катастрофі на космодромі Байконур, що сталася 24 жовтня 1960 р. Тоді на пусковому майданчику вибухнула ракета Р-16.

ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Чиста вода. Фундаментальні, прикладні та промислові аспекти»

У НТУУ «КПІ» розпочала роботу ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Чиста вода. Фундаментальні, прикладні та промислові аспекти». Конференція проводиться під патронатом Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Україні Генрика Літвіна.

Патріарх Філарет освятив меморіальні дошки загиблим політехнікам і вручив церковні нагороди членам їх сімей (додано відео)

23 жовтня Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відслужив у Храмі Святителя Миколи Чудотворця-небесного покровителя КПІ молебень за київських політехніків, які віддали своє життя за свободу і незалежність України, та освятив меморіальні дошки загиблим героям.