Стипендіати ректора з ФЕЛ 2015

Факультет електроніки традиційно вважається чоловічим факультетом, і коли дівчина говорить, що вона вивчає електроніку, – це зазвичай викликає подив у співрозмовника.

Дещо про створення НДЧ КПІ

Торік минуло 80 років з часу об'єднання у складі Київського індустріального інституту (КІІ) машинобудівного, енергетичного і хіміко-технологічного інститутів, які в 1931 р. були створені на базі КПІ.

Антонюк Віктор Степанович. Ветеран ПБФ

Започаткований близько десяти років тому університетський конкурс "Викладач-дослідник" назвав плеяду науковців, які набули знань та вмінь у радянські часи, коли інженерний хист викликав повагу, а випускники КПІ успішно працювали по всій неосяжній країні.

Зустріч до Дня захисника України

Як відомо, цього року Президент України підписав указ про встановлення  14 жовтня  щорічного державного свята – Дня захисника України. Цього ж дня відзначаються також християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці та День українського козацтва.

Молодим про специфіку наукової діяльності

Присвятивши науці більше 40 років свого життя, хочу поділитися з тими, хто починає чи тільки думає почати займатися наукою, деякими міркуваннями про специфіку роботи в науці, яка багато в чому дуже несхожа з іншими сферами діяльності людини.

Виставка батику та живопису "Пробудження"

Під такою назвою в Картинній галереї НТУУ "КПІ" 21 жовтня  2015 року відкрилася  виставка художниці із Білої Церкви Тетяни Максимової. Майстриня використовує традиційні техніки батику: холодний, гарячий, вузловий і техніку вільного розпису.

Лабіринт 2015. Осінь

Кавун. Латинські божества. Багнюка. Студенти. "Політехнік". Що об'єднує ці слова? Звичайно, "Лабіринт". Туристична гра "Лабіринт" стала для КПІ вже традиційною. "Лабіринт 2015. Осінь" 2–4 жовтня уже вкотре зібрав студентів НТУУ "КПІ" на базі СОТ "Полі­технік".

Чому дерева восени такі барвисті

Ці рядки Олександра Пушкіна, думаю, знайомі всім. А всі КПІшники можуть кожної осені милуватися одягненими в золоті й багряні шати деревами на території нашого університету.

Скайп-конференція з Ярославом Ажнюком (додано відео)

23 жовтня у Великій фізичній аудиторії корпусу №1 НТУУ «КПІ» відбулася скайп-конференція з випускником факультету прикладної математики КПІ, а нині СЕО (головним виконавчим директором) стартапу PetСube Ярославом Ажнюком.