Свято Політехнічного ліцею з нагоди 20-ї річниці створення

14 жовтня в Центрі культури та мистецтв Київської політехніки відбулися урочистості з нагоди 20-ї річниці створення Політехнічного ліцею НТУУ "КПІ". Ліцей було засновано у 1991 р. при факультеті довузівської підготовки.

Сучасна хімія – потужний фактор науково-технічного прогрессу

Протягом усього свого існування хімія завжди допомагала і продовжує допомагати людині в її практичній діяльності. Без хімії неможливий розвиток паливно-енергетичного комплексу, металургії, транспорту, зв'язку, будівництва, електроніки, сфери побуту тощо.

Драгоманов Михайло Петрович – учений, політик, публіцист. До 170-річчя від дня народження

Суспільно-політична і наукова діяльність М.П. Драгоманова припадає на 60–90-ті роки Х1Х ст. В історії Росії, України і Західної Європи це був надзвичайно складний період, визначальною тенденцією якого стає посилення визвольного руху трудящих.

До Дня української писемності та мови

Це свято було встановлене указом президента України в 1997 році і відзначається щороку на честь українського літописця Нестора – послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.

Осіннє регбійне золото – знову у"Політехніка"!

Цього року регбістам 1994 року народження надзвичайно поталанило: фінал чемпіонату України вирішено було провести в Одесі з 4 по 7 жовтня. Південна Пальміра зустріла спортсменів ніжним осіннім теплом, яскравим сонцем та лагідним морем. Проте відпочивати було ніколи. Весь сезон регбісти нашого "Політехніка" наполегливо готувалися до вирішальних поєдинків за вищу ступінь п'єдесталу.

Прикраса осіннього КПІ - кизильник горизонтальний (cotoneaster horizontalis)

Туристам, які мандрують заповідними стежками України, екскурсоводи полюбляють розповідати про шайтан-ягоду (кизил), переповідаючи байку О.Вишні. Аллах, бажаючи навести порядок на землі, зібрав усяку живність і наказав вибрати собі рослину, з якої потім і харчуватися.

П’ята міжнародна конференція «Жінка в науці та освіті: минуле, сучасність, майбутнє»

4 листопада 2011 р. в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут» розпочала роботу П’ята міжнародна конференція «Жінка в науці та освіті: минуле, сучасність, майбутнє». Конференція працюватиме два дні.