24 травня Навчально-науковий інститут енергозбереження та енергоменеджменту КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідали 30 майбутніх вступників із селища Брусилів (Житомирська область). Звісно не самі – хлопців і дівчат супроводжували їхні вчителі та  представники органів місцевого самоврядування Брусилова. Їх гостинно зустріли викладачі та працівники НН ІЕЕ. Захід проходив з дотриманням усіх вимог, які диктує час дії правового режиму воєнного стану в Україні.

Для гостей  було проведено екскурсії навчальними лабораторіями НН ІЕЕ. На кафедрі  електропостачання вони оглянули лабораторії електричних апаратів, технологій енергозабезпечення, систем електропостачання, монтажу та експлуатації електроустаткування, споживачів електричної енергії, Центр енергоменеджменту; на кафедрі автоматизації електротехнічних та мехатронних комплексів – лабораторії перетворювальної техніки, автоматизації технологічних процесів. Крім того, майбутні абітурієнти та їхні наставники  ознайомилися з експозиціями Державного політехнічного музею при КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Потенційні вступники отримали цікаву інформацію про славетну багаторічну історію університету, дізналися про наукові досягнення його працівників і здобувачів освіти, організацію освітнього процесу та особливості й переваги навчання в НН ІЕЕ тощо. Досвідчені викладачі ознайомили старшокласників зі здобутками своїх кафедр, матеріально-технічною базою та фондами університетської бібліотеки, яка повністю забезпечує майбутніх студентів необхідною літературою. А ще учням та їх супроводжувачам продемонстрували новітні технології навчально-практичного процесу.

Головною подією заходу стала зустріч завтрашніх вступників та їхніх вчителів з керівництвом відбіркової комісії НН ІЕЕ, під час якої  було розглянуто та обговорено умови та правила цьогорічної вступної кампанії. Зустріч проходила у форматі питань та відповідей.

Вітальним словом до гостей її відкрив директор Навчально-наукового інституту енергозбереження та енергоменеджменту Сергій Денисюк. Перед ними також виступили завідувач кафедри автоматизації електротехнічних та мехатронних комплексів Сергій Бойченко, завідувач кафедри електропостачання Денис Дерев'янко, відповідальний за напрям профорієнтаційної діяльності Віталій Побігайло. Завідувачі кафедр ЕП та АЕМК презентували слухачам можливості, які відкриває перед студентами інституту навчання за спеціальностями 141 (Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка), 184 (Геоінженерія). Майбутні абітурієнти дізналися й про організацію освітнього процесу в НН ІЕЕ, досягнення його науковців, про сучасні технічні можливості та інноваційні методи навчання, які дають змогу здобувачам освіти отримати гарні знання в обраній галузі, а також про можливості та перспективи участі у міжнародних освітньо-наукових програмах і проєктах. Певна річ, не обійшли своєю увагою викладачі інституту і питань розподілу та працевлаштування випускників НН ІЕЕ, умов проживання студентів у гуртожитку №16 та можливостей для відпочинку під час канікул.

Вичерпну інформацію щодо програм підготовки "Системи забезпечення споживачів електричною енергією", "Енергетичний менеджмент та енергоефективні технології", "Інжиніринг інтелектуальних електротехнічних та мехатронних комплексів", "Геоінженерія" потенційним вступникам надали відповідальний секретар відбіркової комісії НН ІЕЕ Любов Євтєєва та відповідальний за напрям профорієнтаційної діяльності Гліб Демчук.

Після завершення події відбулося розширене обговорення подальшої профорієнтаційної співпраці з майбутніми абітурієнтами КПІ ім. Ігоря Сікорського. З боку НН ІЕЕ участь у ньому взяли Сергій Денисюк, Гліб Демчук, Віталій Побігайло, Любов Євтєєва. З боку делегації  м. Брусилів – головний спеціаліст відділу освіти та спорту Брусилівської селищної ради Павло Зоря, директор ліцею ім. Г.О.Готовчиця Олександр Нікітчин,  а також заступник голови Брусилівської селищної ради Валерій Романюк.

Сергій Денисюк, директор НН ІЕЕ; Віталій Побігайло, вчений секретар вченої ради НН ІЕЕ

Дата події