Адміністрація КПІ провела робочу зустріч з делегацією Асоціації науково-технічних університетів Європи CESAER. Ішлося про перспективи членства КПІ в асоціації та конкретні кроки до цього, а також подальші плани з огляду на набуття Україною статусу кандидата в члени Євросоюзу.

«Попри війну, яку росія розв’язала проти України, КПІ будує плани поглиблення інтеграції в європейську сферу вищої освіти та науки. Освітня модель університетів, що входять до асоціації, відповідає освітній моделі КПІ та його цілям», — наголосив проректор з міжнародних звʼязків КПІ Сергій Сидоренко.

На зустрічі відзначили, що долучення до проєктів і грантів ЄС, а також до європейської дослідницької діяльності є одним з основних завдань, які стоять перед університетом.

Генеральний секретар CESAER Девід Бомертом зауважив: набуття Україною статусу кандидата в члени ЄС — це великий крок до інтеграції в європейську спільноту.

Довідка: CESAER — асоціація, що обʼєднує 58 провідних технічних університетів Європи у 28 країнах, які мають значний науковий, економічний, соціальний і суспільний вплив.

Дата події