На благодійному ярмарку на користь студентів КПІ ім. Ігоря Сікорського, які нині захищають Батьківщину зі зброєю в руках, можна було придбати бейсболки та футболки, екосумки та офісні щоденники, блокноти та кухлі, значки та ручки – і все це з символікою КПІ. А ще – книжки університетських авторів і видання з історії КПІ та України, казки для дітей, сувенірні брелоки, пам'ятні медалі й навіть мед та вироби з нього тощо. Дехто з учасників надав унікальні експонати з особистих колекцій. Зокрема, там були представлені й вінтажні значки "Студент КПІ", вік яких значно перевищував вік деяких покупців. Перший, очний, етап ярмарку пройшов яскравого сонячного дня 6 травня на вулиці Політехнічній біля корпусу №12 університету.

Варто нагадати, що вперше подібний захід на користь українського війська пройшов у КПІ ім. Ігоря Сікорського ще у 2014 році. Тоді студенти та працівники університету зібрали понад 10 тисяч гривень і спрямували їх на потреби учасників АТО.

"Ярмарок проводиться з ініціативи профкому студентів. Сувенірною продукцією нам допоміг департамент навчально-виховної роботи, багато чого дали небайдужі працівники і студенти КПІ. Хоч учасників ярмарку менше, ніж у 2014 році, але ми вирішили, що цей захід слід провести. Бо є підрозділ, у якому служать наші студенти і якому ми допомагаємо. Йому була потрібна деяка амуніція. Ми перші потреби вже закрили, але є й інше спорядження, яке ми збираємо і маємо їм передати. Щоб залучити на це кошти, ми вже провели концерт, а тепер організували і цей ярмарок, – розповів голова профкому студентів КПІ Ігор Степанюк. – Сьогодні він не завершиться. Ярмарок триватиме й надалі, але в онлайн-форматі, оскільки до нас зверталися студенти, які поки що перебувають не в Києві, і запитували, чи можуть вони придбати ті або інші речі. Тим-то для охочих відкрито онлайн-продаж на фейсбук-сторінці профкому студентів КПІ ім. Ігоря Сікорського". Зауважимо, що онлайн-частина ярмарку тривала аж до 22 травня.

Благодійний ярмарок

Продовжити ярмарок в Інтернет-режимі змусило саме життя, адже 6 травня учасників було небагато з цілком об'єктивних причин – тоді в студмістечку проживало менше 10% від звичайної кількості його мешканців, до міста повернулися не всі співробітники і далеко не всі студенти-кияни. Проте, як розповів Ігор Степанюк, кожен зі студентів, які тепер перебувають у Києві, працює за двох: "Хтось опікується питаннями внутрішньо переміщених осіб, хтось організовує подібні акції, хтось доглядає загублених домашніх тварин у створеному в КПІ притулку для тварин, вивезених зі звільнених від окупації територій, хтось як волонтер працює на інших ділянках. Варто додати, що більшість із цих студентів до війни ніякою волонтерською діяльністю не займалися".

Благодійний ярмарок

Отож і не дивно, що вже в перший день проведення ярмарку його організаторам вдалося зібрати 16 тисяч гривень! Вони пішли на закупівлю амуніції для підрозділу, в якому служать студенти ФТІ.

Дата події