У КПІ ім. Ігоря Сікорського відкрили Школу професійного розвитку інженерів-конструкторів. Ця подія стала можливою завдяки співпраці політехніки з ДК «Укроборонпром», яка розпочалась 2016 року, підписанням між сторонами загальної угоди. Результати домовленостей утілились у створенні безпілотника Spectator, який одразу взяли на озброєння Збройні сили України та Прикордонна служба. 2017 року КПІ та Укроборонпром підписали угоду про підготовку фахівців оборонно-промислового комплексу України. Відтоді у рамках цієї програми підготували 177 керівних кадрів, 60 % з яких представляли Укроборонпром, 40 % — інші силові відомства.

У планах партнерів втілення ще однієї амбітної ідеї, розповів ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського Михайло Згуровський:

«Ми плануємо створення Інституту передових оборонних технологій або оборонних технологій — назву ще уточнюємо – під егідою трьох відомств: Укроборонпром, МОН та Мінстратегпром. Цей інститут діятиме як потужний аналітичний центр держави. Ми маємо успішний досвід Інформаційно-аналітичного ситуаційного центру, що потужно працює у нас. Залучатимемо інноваційну екосистему Sikorsky challenge. Також структурні підрозділи КПІ та освітньо-наукові центри України, які вже співпрацюють з нами в інноваційному напрямку».

Генеральний директор ДК «Укроборонпром» Юрій Гусєв наголосив, що нині молоді, прогресивні кадри в оборонній сфері вкрай необхідні:

«Сьогодні ми відчуваємо брак кадрів інженерів-конструкторів, адже середній їхній вік становить 60 років. Безумовно підтримую створення Інституту передових оборонних технологій. А відкриття Школи — це ще один крок до того, щоб у майбутньому з'явилось ціле покоління геніальних інженерів-конструкторів».

Про структуру і зміст програми підготовки Школи розповів проректор з навчальної роботи КПІ ім. Ігоря Сікорського Анатолій Мельниченко:

«У взаємодії з консультантами з Державного концерну „Укроборонпром“ та цілим комплексом наших підрозділів ми розробили програму та узгодили змістовні модулі. Отож, загальний обсяг програми становитиме 120 годин та складатиметься з трьох модулів: системна інженерія; управління інноваційними проєктами й програмами; сучасні інноваційні технології у проєктуванні та виробництві наукоємної продукції».

Дата події