Глобальне аналітичне агентство в галузі вищої освіти QS Quacquarelli Symonds опублікувало оновлений рейтинг закладів вищої освіти. Загалом було проаналізовано навчальні програми 1 452 вишів із 85 країн світу за різними спеціальностями у 2021 році.

Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» – один із чотирьох українських ЗВО в рейтингу QS World University Rankings by Subject 2021. Серед найкращих університетів світу позиції столичної політехніки закріпила спеціальність «Комп’ютерні науки та інформаційні системи» (501-550).

«Важливо відзначити участь у рейтингах за спеціальностями, що вирізняються високим рівнем конкуренції, а саме: з комп’ютерних наук та інформаційних систем, фізики та астрономії, а також інженерних спеціальностей в області нафти і газу», – зазначає директор аналітичного центру QS Бен Саутер.

Для формування рейтингу аналітики враховували академічну репутацію, репутацію серед роботодавців, кількість цитувань на одну публікацію (дані міжнародної наукометричної платформи Scopus компанії Elsevier) та організаційний індекс Гірша (показує наукову продуктивність і впливовість наукових досліджень за даними міжнародної наукометричної платформи Scopus компанії Elsevier).

Цього року кількість українських закладів вищої освіти в рейтингах за спеціальностями зросла проти 2020-го з двох до чотирьох. Разом із КПІ від України до авторитетного рейтингу увійшли: Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна та Національний університет «Львівська політехніка».

З повним рейтингом можна ознайомитись за посиланням.

Дата події