Наприкінці червня КПІ ім. Ігоря Сікорського та Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості підписали Меморандум про співпрацю. Документ передбачає створення умов для проведення перспективних наукових досліджень і дослідно-конструкторських робіт у сфері озброєння, військової та спеціальної техніки, впровадження інноваційних технологій та сучасних моделей управління у військовій та оборонно-промисловій сферах.

Це перший Меморандум, який створене торік Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України підписало з закладом вищої освіти. Подібним чином у Міністерстві планують формалізувати відносини ще з низкою провідних ЗВО України.

"У цьому Меморандумі, – розповів після церемонії підписання ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського Михайло Згуровський, – передбачається, перш за все, пошук та відбір найкращих розробок, стартапів, які мають бути впроваджені в оборонному комплексі України. І тут Київська політехніка має великі напрацювання. Понад 12 років діє Інноваційна екосистема "Sikorsky Challenge", і ті стартапи, які виходять на її майданчик, значною мірою можуть бути затребувані підприємствами оборонно-промислового комплексу".

Згадав про "Sikorsky Challenge" і віцепрем'єр-міністр України – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський: "Близько десяти значимих оборонних технологій, які пройшли через цю конкурсну систему, вже поставлені на озброєння української армії". Окрім того, за його словами, у КПІ розгорнуто інформаційно-аналітичний ситуаційний центр, діяльність якого спрямовано на підвищення повноти та ефективності аналітичної та інформаційної підтримки процесу прийняття управлінських рішень.

"Також у КПІ під егідою Мінстратегпрому, КПІ та ДК "Укроборонпром" утворюється Інститут передових оборонних технологій, який стане саме тим майданчиком, де обмінюватимуться досвідом та ідеями вітчизняні науковці й представники оборонної промисловості, де стартап-компанії зможуть реалізувати власні ідеї та напрацювання", – підкреслив очільник Мінстратегпрому. Цей інститут, за його словами, стане для майбутньої Агенції оборонних технологій важливою основою для розвитку інновацій у стратегічних галузях промисловості, що у підсумку сприятиме розвитку, зокрема, оборонної та аерокосмічної сфер України.

За інф. пресслужби КПІ

Дата події