Наприкінці жовтня КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідала делегація керівників військово-цивільних адміністрацій, голів та спеціалістів органів місцевого самоврядування територіальних громад Донецької та Луганської областей. Візит відбувся в межах однієї з Програм розвитку ООН під назвою "Добре врядування та участь громадян у зміцненні засад правосуддя, безпеки, охорони навколишнього середовища та соціальної єдності на території Східної України".

Програма здійснюється за фінансової підтримки Шведського агентства з питань міжнародної співпраці та розвитку (SIDA), уряду Данії та Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва.

Гостей супроводжували проректор з навчально-виховної роботи Наталія Семінська, декан ФЕЛ Валерій Жуйков, завідувачка кафедри електронних пристроїв та систем Юлія Ямненко, наукова керівниця Навчально-наукового центру (ННЦ) "Інжинірингова школа Ноосфера КПІ" Ганна Сарибога, представники департаменту міжнародного співробітництва.

Під час круглого столу на факультеті електроніки гості обговорили з представниками ННЦ "Інжинірингова школа Ноосфера КПІ" можливості налагодження творчих та наукових зв'язків, подальшої співпраці в академічній, творчій та професійній сферах. Нагадаємо, цей центр створено в КПІ в серпні минулого року – для сприяння розширенню та зміцненню співробітництва працівників науки, освіти, промисловості й бізнесу через розробку ефективних механізмів інноваційної взаємодії університету з науково-технічними й бізнесовими колами України (про його заснування "Київський політехнік" писав у №34 від 29.10. 2020 р.).

Докладніше про візит гостей розповів "КП" заступник керівника лабораторії ННЦ "Інжинірингова школа Ноосфера КПІ", студент РТФ, багаторазовий переможець міжнародних інженерних змагань  Іван Загорулько:

– Ми, представники ННЦ, ознайомили гостей зі шляхами використання та поширення навчальних ресурсів та інструментів для розвитку адміністративної спроможності органів місцевого самоврядування, публічності та прозорості діяльності органів влади і використання сучасних технологій управління. Розглядалася тема впровадження онлайн-технологій, безпеки онлайн-продуктів, системи якісного та швидкого реагування на кіберзагрози та інші вразливості онлайн-систем. На мій погляд, учасники делегації отримали актуальні на сьогодні знання щодо основних підходів до єдиних стандартів творення та впровадження цифрових інструментів для забезпечення інтероперабельності та послідовності цифрової розбудови на державному та місцевому рівнях, вимог для приєднання до цифрового простору ЄС, спільного вироблення рішень, що сприятиме об'єднанню громадськості навколо спільних ідей та рішень. Гостей зацікавили проєкти резидентів ННЦ, можливість їх впровадження  і адаптації в умовах територіальних громад Донецької і Луганської областей.

Ми обмінялися контактами. З'явилися перспективи подальшої взаємодії, особливо стосовно робототехніки. Розглянуто пропозиції зі створення "Розумного освітлення" на території Донецької та Луганської областей. У рамках візиту гості ознайомилися з кампусом університету, особливостями взаємодії зі стейкхолдерами, відвідали Політехнічний музей. Досягнуто домовленості здійснити в рамках ПрООН повторний візит до КПІ вже з іншими членами делегації. А ще, гості мали змогу  насолодитися  осінніми барвами Київської політехніки – прекрасної будь-якої пори року!

Дата події