16 факультетів та інститутів КПІ ім. Ігоря Сікорського увійшли в число кращих факультетів українських вишів за версією  журналу "Forbes Ukraine".

Тема квітневого номеру журналу – 100 кращих факультетів України. Це 100 факультетів з майже 300 університетів, академій та інститутів, які працюють в Україні! Кожен з цих закладів вищої освіти має не по одному факультету, тож навіть факт потрапляння в першу сотню кращих із них є красномовним свідченням якості підготовки фахівців, яку забезпечують ці навчальні підрозділи.

Утім, експерти, які уклали цей рейтинг, вважають, що 72 кращих факультети з цієї сотні працюють лише у 8 закладах вищої освіти. А найбільша кількість кращих факультетів та інститутів (по 16 у кожному), на їхнє переконання, – в Національному технічному університеті України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" та в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. 

Отож 4 факультети та інститути КПІ ім. Ігоря Сікорського очолили рейтинги в номінаціях "ТОП-10 факультетів точних наук" (Фізико-технічний інститут), "ТОП-10 факультетів медицини" (факультет біомедичної інженерії), "ТОП-10 факультетів менеджементу" (факультет менеджменту та маркетингу") і "ТОП-10 факультетів промисловості" (Інститут аерокосмічних технологій).

Окрім того, третю сходинку в номінації "ТОП-10 факультетів соціальних наук" обійняв факультет соціології і права КПІ; факультет біотехнологій і біотехніки зайняв другу позицію в "ТОП-10 факультетів природничих наук", фізико-математичний факультет – п'яту в "ТОП-10 факультетів точних наук", а інженерно-хімічний факультет у тій само номінації став п'ятим.  Друге місце в номінації "ТОП-10 факультетів комп'ютерних наук і ІТ" – у факультету прикладної математики, четверте в тій само номінації – у  факультету інформатики та обчислювальної техніки і сьоме – в Інституту прикладного системного аналізу. Більше всього факультетів КПІ – у рейтингу "ТОП-10 факультетів промисловості": відразу за Інститутом аерокосмічних технологій розташувався факультет електроніки – він на другій сходинці, радіотехнічний факультет – на п'ятій, хіміко-технологічний – на сьомій і приладобудівний – на десятій.  

За інф. "Forbes Ukraine" №3, квітень 2021