Сьогодні, 28 січня, – 70 років від дня народження Героя України, генерал-майора авіації Леоніда Костянтиновича Каденюка. Він – перший космонавт незалежної України. Леонід Каденюк був людиною з великим серцем та безмежною любов’ю до Батьківщини.

Для Київської політехніки Каденюк – знакова особистість: почесний доктор факультету авіаційних і космічних систем, заступник голови Наглядової ради університету, радник ректора, він активно сприяв підготовці фахівців відповідного профілю і став невіддільною частиною університетського життя.

У першому корпусі біля кабінету 177, в якому працював Леонід Костянтинович на посаді радника ректора КПІ, встановлено його барельєф з інформаційною табличкою.

2019 року в Державному політехнічному музеї КПІ була представлена мініекспозиція про життя й діяльність Леоніда Каденюка. Вже сьогодні вона буде доповнена експонатами з фондів музею: книгою спогадів космонавта «Місія – Космос», відзнакою «Зірка космонавта Леоніда Каденюка», банкнотою «Леонід Каденюк – перший космонавт незалежної України», випущеною Національним банком України 26 листопада 2020 року й презентованої на круглому столі 22 листопада в КПІ з нагоди 22-ї річниці місії STS-8. Тоді ж було засновано і вперше вручено медаль імені Леоніда Каденюка.

Дата події