Цьогоріч виповнюється 140 років від винайдення й демонстрації Миколою Бенардосом електродугового зварювання. 1881 року в Парижі під час виготовлення акумуляторів винахідник уперше продемонстрував новий спосіб з’єднання металів. Сьогодні він є найпоширенішим видом зварювання.

Також 4 березня виповнюється 151 рік із дня народження легендарного київського політехніка – Євгена Оскаровича Патона. Видатний учений мав блискучий інженерний талант у галузі мостобудування й зварювання. За проєктами академіка Патона споруджено понад півтори сотні мостів. Більшість з них служать людям й донині.

Саме Євген Патон 1935 року організував кафедру зварювання у складі механічного факультету Київського політехнічного інституту. Відтоді зварювання стало одним із передових напрямів у КПІ. Сьогодні спеціалістів з технологій та інжинірингу у зварюванні готують в Інституті матеріалознавства та зварювання ім. Є. О. Патона. ІМЗ створює величезні перспективи виконання масштабних стратегічних наукових і освітніх проєктів державного та міжнародного рівнів, оптимізує процес отримання інноваційного конкурентного продукту.

Чому варто вступати на кафедру зварювального виробництва ІМЗ КПІ і якими досягненнями тут пишаються – у відео.

Дата події