Головне управління Федерації науково-технічних товариств Польщі нагородило своїми Почесними золотими знаками працівників Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського": Віталія Пасічника – проректора з наукової роботи та Аллу Ковтун – директора департаменту міжнародного співробітництва.

"З вдячністю за внесок у справу зміцнення зв'язків між українськими і польськими науковцями й інженерами та з побажанням подальших успіхів у науковій і навчальній роботі в кращому українському університеті – Київському політехнічному інституті" – зазначено у вітальному листі Секції вихованців КПІ в Польщі.

Почесну місію – вручення нагород – здійснили пані Дорота Яворська – головний редактор польськомовної київської газети "Krynica" та проф. Євгеній Турек – випускник КПІ, член Секції вихованців КПІ в Польщі, які 2 червня відвідали наш університет. Гостей зустрічали Сергій Сидоренко – проректор з міжнародних зв'язків, Євген Поліщук – заступник директора департаменту міжнародного співробітництва, Ганна Біднюк – заступник директора Українсько-Польського центру та інші.
"У Київській політехніці відчуваєш співпричетність до чогось великого і значущого, тут зберігається академічний дух відомих вчених, – поділилася враженнями пані Дорота. – Роки навчання в КПІ дали мені не лише фахові знання, а й уміння ефективно планувати та організовувати свою роботу. Це були чудові роки".

"У нас багато проєктів з Польщею і багато планів. І серед них співпраця з Секцією вихованців КПІ в Польщі займає значне місце", – поінформував проректор з міжнародних зв'язків Сергій Сидоренко. – Ми дуже високо цінуємо зусилля Секції вихованців КПІ в Польщі у справі зміцнення співпраці українських і польських науковців й освітян, зберігаємо та розбудовуємо наші традиції".

Довідково. Федерація науково-технічних товариств Польщі (Federacja Stowarzyszen Naukowo-Technicznych) – найбільша польська інженерна організація. Вона має 49 філій по всій країні та об'єднує 39 інженерних асоціацій, членами яких є майже 110 тисяч техніків та інженерів. Організація має на меті зміцнення ролі технічного співтовариства – проведення навчальних курсів, підвищення кваліфікації інженерів відповідно до вимог Євросоюзу, підтримку інновацій у польській економіці, проведення технічних олімпіад і конкурсів, спрямованих на підвищення престижу професії інженера.

Дата події