19 лютого КПІ ім.Ігоря Сікорського відвідала делегація представників Ісламської Республіки Афганістан у складі Надзвичайного і Повноважного Посла цієї держави в Україні Валі Монавара та голови Офісу національної безпеки Ісламської Республіки Афганістан бригадного генерала Садата Хошала. З ними зустрілися проректор з міжнародних зв'язків член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, заступник проректора з міжнародних зв'язків Євген Поліщук, помічник ректора Богдан Дуда.

Гості відвідали алею видатних вчених, життя і діяльність яких були тісно пов'язані з КПІ, оглянули залу засідань Вченої ради, Державний політехнічний музей при КПІ ім. Ігоря Сікорського та його Відділ авіації і космонавтики. Потім відбулося обговорення напрямів відновлення та розвитку співпраці.
Коментуючи підсумки, Сергій Сидоренко сказав: "Ми згадали історію розвитку співпраці з партнерами з Афганістану. За минулі роки КПІ підготував 49 фахівців для цієї країни. А сьогодні, на жаль, жодного громадянина Афганістану в нас на навчанні немає. Під час візиту ми обговорили нові можливості для розвитку співпраці з партнерами в цій країні. Пан посол і ми підтвердили наші наміри реанімувати угоду з Кабульським університетом, яка була укладена на початку 2000-х років, розширити її на новому етапі. Почати збираємося з підготовки кадрів для цієї країни, яка перебуває нині в стадії відновлення. Окрім того, цікавість до нашого університету з боку Офісу національної безпеки Ісламської Республіки Афганістан відкриває перспективи можливого співробітництва у сфері оборонного сектора. Ми запросили пана посла здійснити ще один візит, під час якого ми зможемо конкретніше обговорити можливості співпраці. Він із вдячністю сприйняв наше запрошення, і після підготовки відповідного листа до Посольства ми найближчим часом будемо готувати новий візит до КПІ представника уряду Афганістану для розгляду ширшого спектра питань".

Дата події