Попри карантинні обмеження в 2020 році відділ закупівель Департаменту майнових і соціальних питань підвищив рівень організації проведення закупівель. Було вдосконалено систему закупівель, впроваджено єдиний порядок проведення закупівлі для підрозділів, визначено пріоритетні напрями та завдання.

Тендерний комітет складається не тільки з працівників університету, а й з представників студентських організацій і уповноважених осіб внутрішнього контролю та протидії корупції.

Згідно з аналітичним модулем bi.prozorro за підсумками 2020 року КПІ посів 1-е місце серед ЗВО міста Києва та 35-е місце серед 37 903 організаторів закупівель за кількістю проведених закупівель.

Кількість конкурентних закупівель зросла на 18,2% проти 2019 року. Середня кількість учасників становила 1,916, що на 18,35% більше, ніж торік. Це дало змогу заощадити 30 956 554 грн, що становить 10,55% від загальної суми закупівель. Завдяки економії коштів влітку було розподілено 15 млн грн на проведення поточних ремонтів для усіх підрозділів університету.

Кількість завершених закупівель за участю лише одного учасника скоротилася на 14%, а кількість пропозицій на торги зросла до 2,65, що на 13,2% вище за середній показник по Україні.

Для більшої відкритості та зручності на сайті Департаменту майнових і соціальних питань додано модулі аналітики для відстеження інформації щодо всіх закупівель університету та проведення аналізу.

Розроблено систему «Закупівельник КПІ» для підрозділів університету, за допомогою якої кожен підрозділ матиме власний доступ до системи та в режимі онлайн відстежуватиме, на якій стадії перебуває його замовлення в закупівлях. Представлення системи планується на березень 2021 року.

Пропозиції щодо поліпшення роботи закупівель надсилайте на e-mail: dmsp@kpi.ua

Дата події