Чи звертали ви увагу на те, як багато живих рослин можна побачити у приміщеннях кафедр і служб нашого університету?

Хтось (найчастіше, це співробітниці підрозділів) їх сюди приносить, піклується про них – поливає, обприскує, обрізає, пересаджує… І все заради того, щоб мати можливість час від часу помилуватися якось квіткою чи незвичайним листям, або насолодитися вишуканим ароматом.

Якщо згадати, як багато часу жінки витрачають на те, щоб гарно виглядати, можна припустити, що часу на рослини, які прикрашають інтер'єри, їм треба не менше.

Та й взагалі, традиція прикрашати середовище свого життя існує в нашому народі здавна. Домашнє квітникарство – невід'ємна складова звичаю творити красу навколо себе. Берегинями цієї традиції були і є жінки.

У нас проходять художні конкурси "Таланти КПІ", конкурси у студмістечку на кращу кімнату, краще новорічне оформлення тощо. А от десятки, якщо не сотні мінівиставок кімнатних рослин на підвіконнях, так би мовити, не охоплені офіційною увагою. Може теж варто конкурс провести? У номінаціях "Краща квітка", "Краща рослина", "Найгарніше підвіконня"… Організувати його дуже просто: на першому етапі ті, хто хотів би взяти участь, могли б просто надіслати до журі фотографії.

2020-kp8-5 2020-kp8-4 2020-kp8-3 2020-kp8-2

А втім, і без конкурсу хочеться подякувати всім тим, хто вирощує кімнатні рослини, і щиро сказати: без вас і ваших зусиль світ не був би таким гарним!

М. Петренко. Усі фото зроблено у 1-му корпусі