Доценту кафедри електропостачання IEE Василю Костюку присвоєно звання старшого члена (Senior Member) міжнародного Інституту інженерів з електроніки та електротехніки (IEEE – Institute of Electrical and Electronics Engineers).

Василь КостюкЯк написав у вітальному листі до університету президент і головний виконавчий директор IEEE Тошіо Фукуда, звання Старшого члена – це найвища професійна оцінка, на яку може претендувати член організації. Вона вимагає великого досвіду та відображає професійні досягнення і зрілість. Лише 10% з-понад 400 тисяч членів міжнародного Інституту інженерів з електротехніки та електроніки з більш ніж 160 країн досягли цього рівня.

Свого листа Тошіо Фукуда закінчив словами: "Ми дуже раді, що пан Василь Костюк досяг елітного рангу старшого члена IEЕE, і ви можете пишатися професійними досягненнями, які привели до цього визнання. Сподіваємося на успішні проєкти та відкриття, зроблені нашим новим старшим членом".

Довідково:

Інститут  інженерів  з  електротехніки та електроніки (англ. Institute of Electrical and Electronics Engineers, IEEE) – всесвітня організація інженерів, які працюють у галузі  електротехніки,  радіоелектроніки  та радіоелектронної промисловості. Світовий лідер у розробленні стандартів з електроніки та електротехніки. Штаб-квартира організації розташована в Піскатавей, Нью-Джерсі (США).  

IEEE керує діяльністю близько 38 товариств, серед яких Товариство інженерів аерокосмічних та електронних систем, Товариство спеціалістів в області лазерів та електрооптики, Товариство інженерів з робототехніки та автоматики, Товариство інженерів з самохідної техніки та чимало інших.

IEEE видає третину технічної літератури щодо застосування комп'ютерів, управління, електроінженерії, та понад 100 журналів, популярних у середовищі професіоналів, а також проводить понад 300 великих конференцій на рік.