2 грудня 2020 року КПІ ім. Ігоря Сікорського отримав ще один привід пишатися своїми здобутками на арені міжнародного співробітництва. На урочистій церемонії, яка була проведена в онлайн-форматі за участю закладів вищої освіти світового рівня (Західний Сіднейський університет, Університет Гуанчжоу, Університет Падуї та інші), наш університет офіційно долучився до Альянсу міжнародних університетів міст-побратимів міста Гуанчжоу (GISU).

"Ми пишаємося тим, що КПІ долучається до шанованої асоціації провідних університетів, – наголосив, виступаючи на засіданні,  проректор з міжнародних зв'язків член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко. –  У попередні роки наша співпраця з китайськими університетами регулювалася 59 угодами і мала гарні результати. Тепер у нашому університеті працюють кілька міжнародних центрів,  триває робота зі створення і розвитку нового Українсько-китайського центру інженерних інновацій, Китайсько-української об'єднаної лабораторії космічної науки, "Академії Huawei" в КПІ,  Інституту Конфуція та інших структур. Я впевнений, що наша співпраця в рамках Альянсу створить синергетичний ефект у глибокій інтернаціоналізації університетів-членів!"

Від КПІ ім. Ігоря Сікорського участь у міжнародній зустрічі також узяли начальник відділу академічної мобільності ДНВР Ольга Демиденко та начальник відділу зовнішньоекономічної діяльності ДМС Андрій Шишолін.

Під час онлайн-засідання

На онлайн-засіданні конференції Альянсу міжнародних університетів міст-побратимів міста Гуанчжоу були представлені та обговорювалися такі ініціативи, як створення Цифрової академії (Digital Academy), програми "Venture Makers", спрямованої на створення нової масштабної платформи для навчання підприємництву, впровадження додаткового онлайн-курсу з традиційної китайської медицини та багато інших.

Значущість ідей та пропозицій, які обговорювалися та приймалися під час міжнародної зустрічі, разом зі спільною роботою відразу двох департаментів нашого університету дає великі сподівання на успіх нового починання на благо розвитку міст-побратимів – учасників Альянсу, а також продовження і укріплення взаємовигідного та плідного співробітництва з міжнародними партнерами.

Інф.  ДМС

Дата події