Київська політехніка підписала меморандум про співпрацю з компанією Ajax Systems, яка спеціалізується на охоронних системах й інтернеті речей.

З-поміж спільних планів – розробити спеціальну навчальну програму для студентів, яку можна буде застосовувати на різних факультетах і кафедрах; створити у КПІ лабораторію, де політехніки втілюватимуть здобуті знання. Заплановано й багато іншого: відкриття ТехноХабу на базі КПІ, хакатони та олімпіади; впровадження програм дуальної освіти та проведення заходів для викладачів КПІ. У довгостроковій перспективі – спільні стартап-проєкти.

«Наша зустріч стала першим кроком у системній співпраці задля розвитку як інноваційної екосистеми Sikorsky Сhallenge, так і компанії Ajax Systems. Співпраця дасть нам можливість поліпшити якість підготовки інженерних і підприємницьких кадрів в Україні», – наголосив проректор з наукової роботи КПІ Віталій Пасічник.

СЕО Ajax Systems Олександр Конотопський зауважив, що успішній діяльності у компанії, яка співпрацює з більш ніж сотнею країн, завдячує саме фундаментальній освіті, отриманій у Київській політехніці. Олександр переконаний, що українські інженери – поза конкуренцією у світі, тож за належної підтримки КПІшники матимуть усі шанси досягати кар’єрних вершин і розвивати українську економіку.

«Ми прагнемо ділитися зі студентами, зацікавленими у створенні інтернету речей, знаннями й технологіями та дещо скоригувати навчальну програму з огляду на сучасні вимоги», – ділиться намірами Олександр Конотопський.

Дата події